Terug

Hoe bescherm je een baby het beste tegen de zon?

Dat je je baby tegen de zon moet beschermen dat wist je hopelijk wel. Maar wist je ook dat je baby’s beter helemaal uit de zon kunt houden? We vertellen je er alles over!

De beste zonbescherming voor baby’s

Voor baby’s is zon misschien wel lekker wat de warmte betreft, maar daarmee houdt het ook op. Baby’s tot 1 jaar moeten helemaal uit de zon gehouden worden. De huid van je baby is kwetsbaar en bovendien extra gevoelig voor UV-straling. Omdat je baby in het eerste jaar ook heel veel groeit, kan huid zich maar moeilijk herstellen als deze verbrandt. Houd je baby dus volledig uit de zon (en de schaduw!). Maar ook als een baby in de schaduw ligt moet je ze insmeren met een goede zonnebrand. Want ook in de schaduw zit UV straling, al is het vele malen minder dan in de zon. Maar een baby kan dus met zijn gevoelige huidje toch verbranden.

Kies voor goede zonnebrand

Veel mensen verkijken zich op het gebruik van zonnebrand voor kinderen. Lang niet alle zonnebrandcrèmes voldoen aan de juiste standaard of worden verkeerd gebruikt. Of er zitten chemische ingrediënten in die minstens net zo schadelijk zijn als de zon zelf.

Voor kinderen hoef je overigens niet per se zonnebrandcrème voor kinderen te gebruiken. Je kunt namelijk ook zonnebrand voor volwassenen smeren. Kies bij voorkeur voor natuurlijke zonnebrand van merken zoals Naïf of Loveli

Zon geeft DNA schade

Je staat er misschien niet zo bij stil, maar elke keer dat je kind verbrandt zorgt dit voor verandering op DNA niveau. Hierdoor neemt de kans toe dat je kind op latere leeftijd huidkanker krijgt. Overigens hoef je niet direct van het ergste uit te gaan. Een verbranding kan ook zorgen voor permanente pigmentveranderingen, vlekken en snelle veroudering van de huid.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »