Terug

Wat doet UV straling met de huid

Zon en uv-straling zijn de grootste huidverouderaar die er is. Maar wat gebeurt er in de huid als je je in de zon zit? We leggen het je allemaal uit.

Wat doet zon & UV Straling met je huid?

Als er zon op de huid komt dan gaan de melanocyten melanine maken. Deze stof is een natuurlijke bescherming van de huid. Als je lang in de zon zit ( of onder de zonnebank gaat) dan kan de huid die aanmaak niet aan en verbrandt de huid. Ook versnelt de afbraak van collageen en elastine vezels in de huid. De huid neemt dus sneller af in stevigheid en soepelheid. Hierdoor ontstaan er sneller rimpeltjes en verslapping.  Ook kunnen de UV stalen schade veroorzaken aan het DNA van je cellen. DNA is de drager van je erfelijke materiaal en zorgt voor alle processen in de cellen. Sommige van deze beschadigingen kunnen leiden tot huidkanker.

UV straling gaat ook door wolken en glas heen. Dus achter glas moet je ook goed beschermt zijn.

90% van alle huidveroudering is toe te schrijven aan de UV straling. Zonnebrand is dus de beste anti-rimpel crème die er is!

Hoe bescherm je je goed tegen Zon & UV Straling?

Goed smeren tegen de schadelijke invloeden van de zon is heel belanrijk, maar hoe gebrik je de producten goed? je gebruik de zonnebrand producten op de volgende manier als je gaat zonnebaden:
 

  • Gebruik dagelijks een zon beschermingsfactor in je dagcrème
  • Ga je echt zonnebaden: Gebruik een hoge factor voor zowel je gezicht als je lichaam.
  • Een half uur voor je de zon in gaat insmeren
  • Iedere 2 uur herhalen
  • Na zwemmen opnieuw insmeren
  • Op tijd uit de zon.
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »