Terug

Waar moet een goede dagcrème aan voldoen?

Als je een nieuwe dagcrème wilt gaan aanschaffen, wil je natuurlijk de beste die er voor jouw huid is. Maar waar let je op als je een dagcrèmes koopt en waar moet een goede dagcrème aan voldoen?

Kies je het merk dat je vriendinnen fijn vinden? Welke in de aanbieding is en het beste past bij je budget? Of kies je voor het product waar de meeste reclame voor wordt gemaakt en ga je ervan uit dat dit dan wel een goed product zal zijn?
De kans dat je dan een leugen in een potje koopt is behoorlijk groot! Cosmeticafabrikanten misleiden je met mooie beloftes en opschriften zoals “natuurlijk”, “dermatologisch getest”, “parabenenvrij” en “zonder parfum”, maar dit betekent niet veel. De beste manier om een goede keuze te maken, is zelf te gaan kijken wat er op de ingrediëntenlijst staat! Vraag je af: Welke stoffen zijn juist schadelijk en moet ik vermijden? En wat in dit product zal mijn huid voeden, hydrateren en jong houden? We zullen je een beetje op weg helpen.

Vijf tips waar je best kan op letten als je een goede dagcrème wilt!

Vermijdt deze ingrediënten:

Als je een dagcrème gaat kopen dan mag deze crème geen enkel allergeen of kankerverwekkende stof bevatten. Een allergeen is een stof waar een grote groep mensen allergisch op reageren. Bekende allergenen zijn parfum en conserveringsmiddelen en bij deze laatste groep zijn de parabenen het bekendst. Ook al ben je nog niet allergisch, wacht niet tot het zover is. Er wordt onherstelbare schade aan je huid aangericht wanneer je -niets beseffend- doorgaat met het gebruik van deze ingrediënten! Ook minerale oliën leiden tot vroegtijdige huidveroudering, huidirritaties en problemen zoals puistjes.

Koop geen potjes crème die open zijn

Producten die blootgesteld worden aan lucht en licht bevatten meestal niet veel werkzame stoffen zoals antioxidanten die huidveroudering voorkomen want dan zou de crème bruin worden.
Om te voorkomen dat de crème bederft, barst het product van de conserveringsmiddelen! Bekende soorten zijn Parabenen en alles wat op Paraben eindigt, Methylisothiazlinone, Formaldehyde, Sodium Hydroxide en Phenoxyethanol.
Kies voor dichte tubes of nog beter een “airless verpakking". 

Vermijd crèmes met parfum

Een parfum herken je in de ingrediëntenlijst onder het woord: “Parfum” of “Fragrance”
Bij natuurlijke producten staat vaak een verwijzing in de vorm van een * dat het om natuurlijke geurstoffen gaat.
Deze zijn onschadelijk tenzij je een extreme allergie hiervoor hebt.

Vermijd crèmes met alcohol

Alcohol werk zeer uitdrogend op de huid. De minder goede soorten die voorkomen in cosmetica zijn: Alcohol Denat, Ethanol, Ethyl Alcohol, Methanol, Benzyl Alcohol en Isopropyl Alcohol. Afhankelijk waar dit ingrediënt in de lijst staat zal het product een hoge of zeer lage concentratie bevatten, dus hoe later in de lijst hoe beter. Je hoeft je er dan niet veel zorgen om te maken, mits het product uiteraard ook goede ingrediënten bevat!

Vermijd producten met minerale olie

Minerale oliën sluiten je huid af, je huid wordt droog en raakt verslaafd aan dit ingrediënt.
Je kunt deze minerale olie op de ingrediëntenlijst van je product terugvinden onder de naam:
Liquid Paraffin, Liquid Petrolatum, Parafin Oil, Paraffinum Liquidum, Petrolatum Liquid, Petroleum Oil, White Mineral Oil en White Oil. Ook Vaseline behoort tot dezelfde familie.

Kies een dagcrème met ingrediënten die ook echt wat doen voor je huid!

Reclame laat producten soms misleidend zijn. Heel vaak heet een cosmeticamerk een mooi verhaal rond één bepaald ingrediënt in een dagcrème. Wat er allemaal aan schadelijke ingrediënten aan toegevoegd is om het potje vol te maken wordt niet over gesproken.
Enkel een verhaal over één of ander megastofje wat je huid er 10 jaar jonger uit laat zien. Laat je niet misleiden! Kies voor een dagcrème die als basis al uit natuurlijke ingrediënten bestaat!

De beste ingrediënten voor in je dagcrème

Als je wilt weten welke ingrediënten er dan wel in jouw dagcrèmes moeten zitten zie je hieronder in het lijstje. De crème moet actieve, voedende ingrediënten bevatten die ook echt in de diepere huidlagen doordringen en daar hun herstellende werk kunnen doen.

  • Kies voor gecertificeerde producten die ecologische, biologisch, vegan en dierproefvrij zijn. Deze producten bevatten veelal echt natuurlijke ingrediënten.
  • Plantaardige oliën bijvoorbeeld zijn oliën geperst uit zaden, pitten en vruchten. Ze bevatten vetzuren, vitamines en mineralen die je huid doen stralen! Ze zijn rijk aan antioxidanten die huidveroudering tegengaan.
  • Kruiden uit de natuur worden al eeuwen gebruikt voor het verzorgen van de huid en zijn bijzonder heilzaam bij diverse huidproblemen! Sommige kruiden zijn schimmelwerend, antibacterieel, kalmerend, ontsmettend en ontgiftend.
  • Bijzondere ingrediënten uit de natuur zoals Squalane stimuleren de cel vernieuwing en versoepelen de huid.
  • Etherische olie staat al eeuwen bekend om zijn medicinale werking en sommige oliën zijn wondhelend, verstevigend en verzachtend.

Op zoek naar een goede dagcrème die aan bovenstaande criteria voldoet?

De volgende merken van Viva Donna voldoen allemaal aan de bovenstaande voorwaarden.

Heb je zelf een tip of fijne ervaring met deze dagcrème? Deel deze dan hieronder!

 

Je vindt alle huidverzorging hier

Waar moet een goede dagcreme aan voldoen

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box