Terug

Zijn parabenen goed of slecht voor je huid?

Zoals je in de kennisbank over “Wat zijn Parabenen?” kon lezen is dat parabenen de conserveringsstoffen zijn die vaak gebruikt worden voornamelijk in cosmetica en huidverzorgingsproducten, maar ook in geneesmiddelen, levensmiddelen en schoonmaakmiddelen. Dat klinkt eigenlijk niet verkeerd natuurlijk. Wat we willen toch zo lang mogelijk met ons product doen toch? En niet iedereen is zo schoon dat ze met een spateltje de crème altijd uit het potje halen. Want zonder parabenen zou de crème in dat potje binnen no time beschimmeld zijn.

 

Maar waarom is er dan zo veel te doen met parabenen? 

De Europese Unie, die de E-nummers opstelt, is van mening dat de parabenen veilig zijn. Uiteraard is dit door de Amerikaanse Food en Drug Administration (FDA) onderzocht. Maar niet iedereen is het daar mee eens. Sommige betwisten de veiligheid van parabenen. En in een onderzoek van P. Darbre ( in de Journal of Applied Toxicology) toonde zij aan dat parabenen in hoge concentraties werden gevonden in tumoren in borstweefsel. Parabenen zou een licht oestrogene werking hebben en oestrogeen speelt een rol bij de vorming en groei van borstkanker.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft zich er over gebogen en maakt zich hier ook zorgen over. Deze hormoon verstorende stoffen kunnen schadelijk zijn. Kinderen en zwangere zijn hierbij de kwetsbare groepen, want de schade komt pas vele jaren na gebruik tot uiting. Kinderen zouden er in latere leeftijd onvruchtbaar door kunnen worden.

 

Aangezien Nederland nog geen maatregelen heeft genomen is er reden om er verstandig mee om te gaan dus. Er zijn namelijk ook goede andere stoffen die als conservering kunnen werken in de cosmetica branche. Wij hebben een grote collectie aan parabenen vrije producten.

 

Bekijk hier onze Parabenen vrije producten

 

Wist je trouwens dat je punten spaart met al je aankopen bij Club Viva Donna waardoor je spaart voor korting, als eerste op de hoogte gehouden wordt van nieuwigheden en promoties. Je kan hier gemakkelijk een account aanmaken en dan gaat het verder vanzelf!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »