Terug

Make-up tips voor kleine ogen

We zijn allemaal anders en mooi zoals we zijn. De een heeft grote ogen, de ander juist kleine, weer een ander heeft ogen die dicht bij of juist ver uit elkaar staan. Als jouw ogen niet even anders zijn dan het “normaal” dan zijn er in de make-up trucjes om jouw ogen een klein beetje aan te passen. Vandaag vertellen we je over de wat kleinere ogen en hoe je die wat groter kunt laten lijken. Hoe je dat doet dat lees je in deze kennisbank.

Make-up tips voor kleinegrote, bolle ogen.jpg

Tips bij kleine ogen, zo lijken ze groter

TIP voor we beginnen: Allereerst halen we de eventuele overtollige haartjes weg in de ooghoek bij de traanbuis, als je deze haartjes voorzichtig weghaalt komen de ogen er strakker uit te zien.

  • Bij het opbrengen van de basismake-up ( foundation, concealer en poeder) neem je uiteraard ook al de oogleden mee om de oogschaduw beter te laten hechten. Je begint op het bewegende ooglid een lichte kleur oogschaduw aan te brengen. Je kunt ook wat highlight oogschaduw aanbrengen, maar niet te veel, anders wordt het te fel (het weerkaatst te veel licht).

  • De oogplooi kun je met een donkere kleur oogschaduw inkleuren. Gebruik hiervoor een zacht bolrond kwastje – géén plat hard kwastje – om de oogschaduw mooi naar buiten uit te vagen en naar boven uit te werken (niet naar beneden, want dan krijg je een afhangend effect).

  • Je kunt een wit oogpotlood op de binnenkant van de ogen aanbrengen, zo lijken de ogen groter.

  • Gebruik lichte kleuren. Lichte kleuren zorgen dat delen van het gezicht naar voren komen terwijl donkere kleuren juist diepte geven aan het gezicht. Dus bijvoorbeeld lichtroze tegenover bruin, paars, of crème wit tegenover roodbruin.

  • Zorg dat je alles mooi laat vervagen op de arcadeboog en breng eventueel een lichte kleur onder de wenkbrauwboog aan. Dit geeft een mooi effect en accent aan het gezicht en de wenkbrauw.

  • Lichte kleuren zuigen weinig licht op en donkere kleuren zuigen veel licht op.

  • Het leren kijken is erg belangrijk bij deze techniek van het opbrengen van de oogschaduw. Dit noem je het driedimensionaal effect.

  • Met een kohl oogpotlood de randen van de ogen boven en onder inkleuren, zodat het oog naar buiten komt. Als je met mascara werkt kun je ook alleen de bovenkant van de wimpers aanzetten, of je kunt zelfs met valse wimpers werken, deze maken de ogen ook groter.

Bekijk hier alle make-up producten die jij nodig hebt voor jouw make-up look.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box