Terug

Netelroos

Wat is Netelroos?

Netelroos is een allergische reactie in de huid en kenmerkt zich in  snel opkomende, sterk jeukende bulten in de huid. Ze zijn scherp omschreven en  variërend in kleur van bleek tot dieprood.  Het is een heftig jeukende huiduitslag , die begint met rode vlekjes en daarna in verdikte bleke plekken overgaat. Netelroos wordt ook wel galbulten genoemd of Urticaria.

Wat is de oorzaak van Netelroos?

Helaas is de oorzaak van netelroos in ruim 70% van de gevallen niet te achterhalen. We zien dat een minder weerstand wel meewerkt bij het ontstaan van netelroos.

Histamine is wel een van de veroorzakers die een rol spelen bij het  ontstaan van Netelroos. Histamine is een lichaamseigen stof. Behalve histamine, zijn er echter ook andere lichaamseigen stoffen die een rol spelen bij het ontstaan van de ziekte. Al deze stoffen liggen klaar in bepaalde “opslagplaatsen” (voornamelijk “mestcellen”) die in de huid aanwezig zijn. Onder invloed van prikkels (lees verder) van uiteenlopende aard barst deze mestcel open en komt histamine naar buiten. Dit geeft in de huid een verwijding van de  bloedvaten. En er treedt een vochtophoping op en ontstaat er JEUK.

Bij prikkels moet je denken aan:

  • Allergische reacties
  • Bepaalde geneesmiddelen
  • Infecties / bacteriën
  • Uiting van bepaalde ziektes
  • Erfelijkheid

Wat kan je doen bij netelroos?

Als je Netelroos hebt dan is het slim om naar de huisarts te gaan. Uiteraard kan je zelf mentol poeder aanbrengen te verkoeling. Maar meestal wordt een anti-histaminicum gegeven. Meestal nemen de klachten af als je de oorzaak wegneemt. Maar dan moet je uiteraard wel weten wat de oorzaak is.

 

Alle huidverzorging vind je hier

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »