Terug

Is een foundation slecht voor je huid?

Vaak wordt er nog gedacht dat een foundation slecht is voor de huid. Dat de make-up als een pancake op de huid ligt en dat de huid dan niet meer kan ademen. Vroeger had je inderdaad wel van die make-up producten, maar tegenwoordig zijn die er niet meer.

De Foundation producten van nu zijn ademend en doorlatend voor stoffen die nodig zijn. Ook bevatten de producten tegenwoordig verzorgende ingrediënten ( m.u.v. de mega goedkope producten) Een foundation is in principe niet slecht voor de huid. Mits je je houdt aan de volgende 2 dingen:

 

Hoe bepaal ik welke foundation niet slecht is voor mijn huid?

  •  Kies een milde foundation; Het antwoord op de vraag of het slecht is voor je huid om elke dag foundation te dragen is ja en nee. Net als huidverzorgingsproducten die irriterende stoffen bevatten een negatief effect kunnen hebben op de gezondheid van je huid, geldt dit ook voor make-up. Als je een foundation gebruikt die (hoge percentages) stoffen bevat die irriterend op de huid kunnen werken, is het dagelijks gebruik hiervan niet verstandig.
  • Vermijdt deze potentieel irriterende ingrediënten in je foundation: Alcohol, Geurstoffen, zonnefilter Oxybenzone (Benzophenone-3), Propylene glycol, Conserveringsmiddelen zoals parabenen en phenoxyethanol, het conserveringsmiddel methylisothiazolinone, Peper)munt extract, menthol, Menthoxypropanediol, Balsam of Peru.
  • Kies een non-comedogene foundation; Dit is een foundation die geen comedonen ( mee-eters veroorzaakt). Of een product comedogeen is voor een individu is niet op basis van een controle van de ingredientenlijst te bepalen. Ook producten die door fabrikanten als ‘non-comedogeen’ worden verkocht, kunnen in de praktijk voor problemen zorgen. Het blijft uiteindelijk dus een kwestie van uitproberen welk product geschikt is voor jouw huid.
  • Foundation bij acne; Kies een licht en luchtig product op waterbasis (zonder irriterende stoffen) en om foundations met een dikke, vettige substantie links te laten liggen. Smeer liever geen dikke laag foundation, maar gebruik een dun laagje om heel je gezicht mee te egaliseren. Gebruik op de plekken die meer dekking nodig hebben wat extra foundation of een milde concealer.
  • Verwijder je make-up altijd!; Ook is het belangrijk om ‘s avonds altijd je make-up te verwijderen en je gezicht goed te reinigen met een gezichtsreiniging die goed bij jou huid past.. Werk ook altijd met schone handen/sponsjes/kwasten tijdens het aanbrengen van je foundation. Zo verklein je de kans op onzuiverheden door het gebruik van foundation.

 

Foundations die niet slecht zijn voor je huid

Om je een handje op weg te helpen hebben wij hieronder een selectie gemaakt van foundations die geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Uiteraard blijft het altijd persoonlijk uitproberen welk product het beste bij jouw huid past.

 

Bekijk al onze make-up producten hier en de foundation vind je hier

 

U vindt ons ook op:

Google BusinessGoogle reviewsTrustpilot reviews,  Twitter, FacebookInstagramBloglovin

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box