Terug

Wat is beter; chemische filters of fysische filters in zonnebrand?

Een zonbeschermingsfactor of sun protection factor wordt afgekort met SPF.

Je verbrandt door de ultraviolette straling die in het zonlicht zit, dit is dan ook de reden dat je zonnebrandcrème opsmeert. Van deze zonnebrandcrème bestaan twee soorten: een crème met chemische filters en een crème met minerale filters. Maar wat is nou beter? Wij vertellen je er alles over!

De verschillen tussen van de chemische en fysische zonbescherming factoren

Chemische filters

  • Werking; Ze absorberen UV- straling, deactiveren het door het om te zetten in warmte. Het geeft dus warmte af aan de huid.
  • Ingrediënten; Octocryleen of Butyl Methyyldibenzoylmethaan
  • Voordelen; Ze zijn gemakkelijk aan te brengen, door de dunne formule zorgen ze niet voor een witte waas en het biedt een breed beschermingsspectrum van zoals UV-A als UV-B.
  • Nadelen; Na het aanbrengen moet je minimaal 20 minuten wachten voor het product werkt, je hebt meer kans op huidirritatie, meer risico op schade in de huid door vrije radicalen. Verder wordt de werking afgebroken door blootstelling aan UV licht. En de werking wordt gedurende de tijd dat je het op hebt iets minder. Verder zijn de chemische zonnebrandcrèmes niet zo lekker voor het milieu.

Fysische Filters

  • Werking; Deze filters werken als een scherm dat uv-straling reflecteert en verspreidt, weg van het huidoppervlak.
  • Ingrediënten; Mineralen van Titaandioxide en Zinkoxide.
  • Voordelen; Veilig voor de huid want de huid neemt het niet op. Veiliger voor de huid op gevoeligheid en irritaties. Biedt een breed beschermingsspectrum van zowel UV-A als UV-B. De bescherming werkt al direct vanaf het aanbrengen en blijft gedurende de tijd perfect in stand. En natuurlijk beter voor het milieu.
  • Nadelen; Ze kunnen wat meer een witte waas achterlaten, dat vooral zichtbaar is op een donkerdere huid. Gelukkig worden de producten steeds geavanceerder waardoor je dit steeds beter wordt.

 

Welke SPF is beter; de chemische of fysische!

Ons advies is om gebruik te maken van zonnebrandproducten met de fysische filters. Niet alleen omdat wij bij Viva Donna dol zijn op natuurlijke producten! Ze zijn stabieler en werken direct als je ze aanbrengt op je huid. Daarnaast zijn ze ook beter voor het milieu! Loveli heeft al een zonnebrand die fysische filters bevat en geen witte waas meer hebben. Verder heeft het product geen andere slechte ingrediënten dus super voor mens en milieu! Je vindt de Loveli zonnebrand hier. Naast Loveli bevatten de producten van Naïf ook fijne Fysische zonnefilters. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »