Terug

Wat zijn grove poriën?

Poriën zijn de openingetjes van de huid. Het zit aan het einde van een buisje dat bij een talg klier of zweetklier hoort. We hebben 2 soorten poriën, dat zijn de poriën waar door we zweten en de poriën waardoor we talg produceren. De zweet klier poriën die zie je nagenoeg niet. De talgklier poriën zijn zichtbaar, maar hoe zichtbaar dat hangt vaak af van het huidtype. Een vette huid heeft meer zichtbare poriën dan een droge huid.

Wat zijn grove poriën?

Grove poriën zijn de meer zichtbare poriën die je op je huid hebt. Ze komen het meest voor op het voorhoofd, de neus en de kin, maar uiteraard kunnen  ze op je hele gezicht voorkomen. Het kan verschillende oorzaken hebben dat de huid grove poriën heeft:

Oorzaken van grove poriën

  • Vette / onzuivere huid
  • Genetisch bepaald
  • Te lang een te vette crème gebruikt
  • Ongeschikte make-up gebruikt
  • Huidveroudering

Klachten bij grove poriën

  • Bij grove poriën is de kans op puistje, verstopte poriën en mee-eters veel groter. Omdat de ingang groter is kan er sneller afval, talg en dodehuidcellen in en blijven gaan zitten.
  • Als je grove poriën hebt dan kan er vuil ophopen in de poriën, hierdoor gaan ze nog meer open staan en kunnen oprekken. Ook kunnen poriën uitrekken doordat de huid verslapt, dus bij huidveroudering. We noemen dit vaak schijn poriën.
  • Ook kan je huid meer talg gaan aanmaken en dat samen met de dode huidcellen voor extra verstopte poriën lijdt.

Wat zijn grove porien.jpg

Alle huidverzorging vind je hier

 

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

 

Wil je meer lezen over dit onderwerp? klik dan op de linkjes hieronder!

Hoe je grove poriën kan behandelen

Wat werkt nou echt tegen grove poriën?

 

Heb jij een huidprobleem en wil je een gratis persoonlijk huidadvies & product advies twv €49.50? Klik dan hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »