Terug

Hoe verklein je grove poriën?

Wat poriën zijn heb je kunnen lezen in “wat zijn poriën”? Grove poriën ontstaan door dat de huid veel talg produceert en vet is. Als je grove poriën hebt, dan wil je ze natuurlijk graag kleiner maken. Grove poriën zijn namelijk goed zichtbaar en er blijft gemakkelijk talg en afvalstoffen in zitten waardoor en sneller mee-eters en dus ook puistjes ontstaan. Ook is het lastiger om je make-up minder mooi te aanbrengen.

Wat je er aan kan doen is de talgproductie reguleren met talg regulerende producten. Verder is het aan te raden om ook een adstringerende lotion gebruiken na je gezichtsreiniging. Adstringerend betekend samentrekkend. Dit zorgt er dus voor dat de poriën een beetje meer samengetrokken worden en ze dus minder zichtbaar zijn. Vaak zit er een vorm van Alcohol ( zie blog) in wat dan de poriën verkleint.

Als je een camouflage aan gaat brengen  op grove poriën zodat je ze minder goed ziet, breng het dan kloppend aan in plaats van wrijvend, want door te wrijven, wrijf je de camouflage in de porie waardoor je ze  nog beter ziet.

Hoe reinig je grove poriën het beste?

Wat zijn schijn-poriën?

Wat werkt nou echt tegen grove poriën?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box