Terug

Zo gaat concealer onder je ogen niet in je rimpeltjes zitten

De concealer is een van de meest gebruikte en effectieve make-up producten. Hoe heerlijk is het als je een product kunt gebruiken om je oneffenheden weg kunt werken zoals puistjes, vlekjes, maar ook wallen en kringen onder de ogen.
Maar heb jij er dan ook wel eens last van dat de concealer in de loop van de dan in de plooitjes en rimpeltjes van de huid rondom je ogen gaat zitten? Super vervelend natuurlijk want dan vallen de rimpeltjes veel meer op. Wat je er aan kunt doen dat vertellen we je hier!

Zo gaat conaceler niet in je oog rimpeltjes zitten.jpg

Zo kruipt je concealer niet in je oogrimpeltjes

Concealer dat in je lijntjes en rimpeltjes van je ooghuid kruipt gedurende de dag is echt niet mooi. Maar er is wat aan te doen!

  • Primer; Bij sommige helpt het juist om een oogprimer te gebruiken, bij andere kan je het juist het beste weglaten. Test het eens bij jezelf uit! Dit scheelt al een hoop! Op de één of andere manier accentueren sommige primers juist die rimpeltjes onder je ogen, zo lijkt het. Maar bij andere hecht de concealer juist beter na een primer! Uittesten dus!
  • Oogverzorging; Door je huid goed te verzorgen met een oogverzorging hecht een concealer al beter op de huid. Gebruik een goed hydraterende oogcrème (bijvoorbeeld eentje met hyaluronzuur, die eventuele droogtelijntjes tijdelijk opvult) of een oogserum. Een oogserum is vaak iets dunner dan een oog crème. Laat deze goed intrekken, dep eventueel het te veel aan oog crème dat nog op je huid blijft liggen met een tissue weg.
  • Concealer aanbrengen; Breng daarna je concealer aan. Zorg ervoor dat je een concealer gebruikt met een lichte, romige en goed smeerbare textuur. De wat dikkere, mattere concealers neigen vaak naar creasen dus die kun je beter overslaan. Gebruik niet te veel concealer en klopt de concealer met je vingers in de huid en werk het goed uit.
  • Poeder: Fixeer je concealer vervolgens met poeder, maar let op, gebruik niet te veel! Te veel poeder kan je rimpeltjes namelijk ook accentueren (je moet hiermee dus een beetje spelen om erachter te komen wat werkt voor jou).

Bekijk al onze make-up producten hier en de concealers vind je hier

Lees ook Wat doet een serum?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »