Terug

Wat kan medicatie voor acne doen en wat zijn de bijwerkingen

Acne is een van de grootste huidproblemen die voor komt. En dit komt vooral voor bij jongeren in de puberteit, als de hormonen gaan werken. Er is best veel aan te doen, maar als je alles hebt geprobeerd en zelfs de schoonheidsspecialiste kan niet veel  uithalen en het wil gewoon echt niet weg gaan. De stap naar de huisarts is dan snel gemaakt. Maar wat doen medicijnen voor acne en is het wel zo goed voor je? Wij laten het je weten.

 

Wat kunnen medicijnen doen bij acne?

Er zijn zeker medicijnen die een arts kan voorschrijven tegen acne. Maar houdt wel in de gaten dat het om symptoom bestrijding gaat en dat je de oorzaak moet zien te vinden om het helemaal goed aan te pakken. Deze medicatie schrijft de arts geregeld voor:

 • Anticonceptie: Een van de meest voorgeschreven medicijnen bij acne
 • Roacutane
 • Antibiotica
 • Benzoylperoxide

 

Zijn medicijnen bij acne wel aan te raden?

Nou deze medicatie die we hierboven hebben beschreven is zeker niet altijd aan te raden! We zullen een tipje van de sluier oplichten:

 

Anticonceptie tegen acne

 • Dit is denk ik wel de meest voorgeschreven medicatie tegen acne. De Pil wil nog wel eens helpen, maar dan moet je wel voorzichtig zijn met de sterkte van de pil. De vroegere Diana Pil werd veel uitgeschreven bij acne, maar die mag al niet meer uitgeschreven worden omdat die schadelijke bijwerkingen ( trombose) zou hebben. Kies dus altijd voor een licht vorm.
 • Het spiraaltje wordt ook voorschreven bij acne, maar uit onderzoek blijkt dat juist het spiraaltje kan leiden tot ernstige vormen van acne.
 • Verder hebben het spiraaltje en de pil best veel bijwerkingen. Het werkt afvlakkend op het gevoel, het vermindert de aanmaak van serotonine ( Het gelukshormoon). Je kan last krijgen van depressies.

Roacutane tegen acne

 • Roacutane is een paarden middel tegen acne, het legt als het ware de talg productie stil. Het heeft dus een goede werking tegen acne, maar helaas heeft het ook een hele waslijst aan bijwerkingen zoals: Hoofdpijn, misselijkheid, droge huid, droge ogen, dunne huid, droge lippen, maagpijn, neusbloedingen, spierpijn, dunner wordend haar, huidschilfers, overgevoeligheid voor zonlicht. Het lijkt dus een ideaal product tegen acne, maar je moet goed overwegen of de nadelen tegen de voordelen opwegen.
 • Roacutane slik je oraal.
 • Dit is wel een tijdelijke oplossing, je moet de oorzaak van de acne zien te vinden en die aanpakken.

Antibiotica tegen acne

 • Antibiotica slik je oraal.
 • Ook antibiotica soms een goed oplossing tegen acne. Kies wel voor een milde vorm anti biotica. Al heeft ook antibiotica behoorlijke veel bijwerking en dan vooral op de darmen. De werking van de darmen wordt ernstig belast omdat niet alleen de slechte maar ook de goede darm bacteriën uitgeroeid worden. Gebruik dus altijd een probioatica product bij een antibiotica!!

Benzoylperoxide

 • Benzoylperoxide is een medicatie die je aan de buitenkant aanbrengt van de huid. Dus niet zoals de andere medicatie die je in moet nemen.
 • Benzoylperoxide remt de groei van bacteriën op de huid.
 • Als bijwerking heeft het wel: Droge huid, huidschilfers, jeukende huid, enz

 

Alle huidverzorging vind je hier

Zijn er medicijnen tegen acne

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

 

Meer lezen over dit onderwerp? klik dan op de onderstaande links

Probiotica

Wat is acne

Hoe verzorg je acne

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box