Terug

Wat is rosacea?

Rosacea is een huidaandoening die we helaas steeds vaker voorbij zien komen. Dit heeft mede te maken met onze levens style. We vertellen je hier wat de oorzaken zijn en wat je er tegen kunt doen.

Huidbeeld van Rosacea

De huid met rosacea is rood door de vele verwijdde haarvaatjes (teleangiëctastieën). Soms heeft deze huid puistjes en bultjes, maar dat hoeft niet altijd.  Het komt meestal doordat Lymfe lekt. Lymfe is een vloeistof met eiwitten, afvalstoffen en witte bloedcellen. Comedonen passen niet in het huidbeeld van rosacea. Alle klanten met rosacea hebben een tekort aan vitamine A en een sterk verdunde huid.

Wat is de oorzaak van Rosacea?

Al zijn de precieze oorzaken van Rosacea nog niet voor 100% duidelijk, het is vaak een vasculaire aandoening. Dit betekend dat het te maken heeft met de bloedvaatjes die verwijdt zijn en lymfe lekken. Wel zijn er veel verschillende theorieën:

  • Het verwijden van de bloedvaten door de invloed van in- en externe factoren. Bijvoorbeeld door het sporten, een saunabezoek, bij opvliegers en bij blootstelling aan uv B-straling, want dan produceert het lichaam warmte. Het lichaam kan de bloedvaatjes zelf niet meer vernauwen.
  • Ook veroorzaakt de Helicobacter Pylori, een bacterie die in de maag leeft, mogelijk rosacea. Dit is ook de veroorzaker van acne.  
  • Ook de demodex-mijt kan mogelijk rosacea veroorzaken. Dit is zoals de naam al aangeeft een mijtsoort, die je aantreft in en om de haarfollikel. Deze bacterie eet huidcellen en sebum (talg). Bacteriën, die leven op de demodex-mijt, vergroten de kans op rosacea en geven de bekende bultjes en ontstekingen. Deze zie je vaak ook terug op naast de neus, maar ook vind je het in de wimperlijn en in de wenkbrauwen.  
  • Stress, maar ook andere emoties zoals boosheid, angst en schaamte kunnen vaak verwijding van de haarvaten opleveren.
  • De invloed van een goede darmwerking in samenwerking met goede darmbacteriën kan ook een invloed hebben op het beter functioneren van een huid met rosacea.
  • Bepaalde voeding een trigger zijn voor de verergering van Rosacea. Die zijn bij iedereen wisselend, maar de veel voorkomende zijn: zuivel, chocolade, vanille, lever, tomaten en bananen. Maar ook gekruid eten, hete dranken als warme thee en koffie zorgen dat rosacea verergert. Daarnaast zijn alcoholische dranken een echte trigger.
  • Alcohol of parfum dat verwerkt is in bepaalde soorten cosmetica kan verergering van rosacea geven.

Alle huidverzorging vind je hier

Op de onderstaande fot zie je de Rosalique creme. Deze creme is echt fantastisch tegen rode vlekken, couperose en rosacea! Breng een klein beetje aan op de huid nadat je de dagcreme hebt aangebracht en je zal versteld staan van het resultaat!

Rosalique 3 in 1 Anti-Redness Miracle Formula SPF50Resultaat rosalique

Hier vind je producten tegen couperose en rosacea

Wat is couperose

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

Meer lezen over dit onderwerp? klik dan op de volgende links

Wat kan je doen tegen rosacea?

Heb jij een huidprobleem en wil je een gratis persoonlijk huidadvies & product advies twv €49.50? Klik dan hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »