Terug

Wat kan je tegen rosacea doen?

Rosacea is een huidaandoening die nog een beetje vaag is en daardoor ook lastig om te behandelen. Zaak is om eerst uit te vinden wat de eventuele oorzaak is van de huidaandoening. Hierbij heeft niet iedereen baat bij dezelfde aanpak. Wij zullen hieronder wat tips vertellen die in ieder geval goed zijn voor een rosacea huid.

Op de onderstaande fot zie je de Rosalique creme. Deze creme is echt fantastisch tegen rode vlekken, couperose en rosacea! Breng een klein beetje aan op de huid nadat je de dagcreme hebt aangebracht en je zal versteld staan van het resultaat!

Rosalique 3 in 1 Anti-Redness Miracle Formula SPF50Resultaat rosalique

Dit kan je doen tegen rosacea

  • Medicatie van de huisarts / dermatoloog: De medicijnen zorgen vaak voor een tijdelijke verbetering. Al komen er steeds meer medicijnen op de markt die in combinatie met een aanpak van binnen uit ook op de lange termijn een heel goed resultaat kunnen opleveren. Daarom is het goed om deze samen te gebruiken met huidverbetering van en door de schoonheidsspecialiste. Overleg dit wel altijd met je arts want niet ieder medicijn is daar geschikt voor.

  • Goede Bacteriën: Aangezien de oorzaak mogelijk ligt in een slechte darm werking door slechte darmbacteriën, huidmijt, de slechte huidbacterie Helicobacter Pylori en slechte huid bacteriën in het algemeen, is het belangrijk om de darmen en de huid te voorzien van goede bacteriën. Dit doen je bij de darmen om probiotica in te nemen in de vorm van capsules tabletten of een drankje zoals Jacult en de huid goed te verzorgen met producten op basis van Pro en prebiotica. Bijvoorbeeld zZacht.

  • Vermijdt bepaalde voedingstoffen; Bepaalde voeding een trigger zijn voor de verergering van Rosacea. Die zijn bij iedereen wisselend, maar de veel voorkomende zijn: zuivel, chocolade, vanille, lever, tomaten en bananen. Maar ook gekruid eten, gefrituurd eten, hete dranken als warme thee en koffie zorgen dat rosacea verergert. Daarnaast zijn alcoholische dranken een echte trigger.

  • Vermijdt suikers; Suiker geeft een verergering op kleine ontstekingen. En rosacea kan ontstekingen in de huid hebben en dus kan dit door suiker verergeren.

  • Voedingsmiddelen/ voedingstoffen bij Rosacea; veel groene groentes zoals salades zijn juist gezond voor deze huidaandoening. Qua fruit zijn blauwe bessen en avocado goede soorten. Ze bevatten veel antioxidanten. Ook hebben blauwe bessen weinig fruitsuikers en zijn avocado’s rijk aan essentiële vetten. Verder is het goed om de huid te ontzuren met de volgende voedingsmiddelen: Broccoli, spinazie, bleekselderij en komkommer zijn voedingsmiddelen die een ontzurende werking hebben. Maar ook de superfoods spirulina en chorella, die in algen voorkomen, hebben deze werking. En dan zijn er natuurlijk ook nog voedingssupplementen met deze eigenschappen. Daarnaast hebben voedingsmiddelen met vitamine B3 en B5, vitamine C en antioxidanten een goed effect op de rosacea huid. Ook adviseer ik altijd pro- en prebiotica, multi-vitamine B en essentiële vetzuren zoals omega 3-vetzuren als suppletie.

  • Producten met bepaalde ingrediënten: Mensen met rosacea hebben baat bij bepaalde ingrediënten in cosmetica. Zo kun je cosmeticaproducten met niacinamide (B3), magnesium ascorbylfosfaat (in olie oplosbare vitamine C), koperpeptiden en vitamine A wonderen doen. Zorg er wel voor dat een behandeling met Vitamine a opgebouwd moet worden aangezien de huid daar aan moet wennen.    

  • Cosmetica die je moet vermijden; Alcohol of parfum dat verwerkt is in bepaalde soorten cosmetica kan verergering van rosacea geven dus die kan je beter vermijden.

  • Bezoek een schoonheidsspecialist; Zoal we al eerder vertelde kan een behandeling bij een schoonheidsspecialist een zeer goede aanvulling zijn. Uiteraard wel in overleg met de arts. Zij kunnen als geen ander de huid kalmeren en de huidbarrière herstellen.

Alle huidverzorging vind je hier

Hier vind je producten tegen couperose en rosacea

wat kan je doen tegen rosacea

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

Meer lezen over dit onderwerp? klik dan op de volgende links

Wat is rosacea en wat zijn de oorzaken ervan?

 

Heb jij een huidprobleem en wil je een gratis persoonlijk huidadvies & product advies twv €49.50? Klik dan hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »