Terug

De beste tips om pigmentvlekken te verminderen

De beste tips om pigmentvlekken te verminderen

De beste tips om pigmentvlekken te verminderen

Pigmentvlekken wordt ook wel hyperpigmentatie genoemd. Het is een te veel aan pigment dat geproduceerd wordt door de huid. Je ziet het op de huid als donkere vlekjes. Iedere huid bevat piment. Dit pigment is de natuurlijke bescherming van onze huid tegen de UV straling uit de lucht. Het zorgt voor het bruine kleurtje dat je krijgt als je in de zon bent geweest.

Zo voorkom je pigmentvlekken - Viva Donna

Pigmentvlekken ontstaan wanneer de productie van melanine (pigment) in je huid verstoord is. Door een overmatige aanmaak van melanine hoopt het pigment zich op in de opperhuid (buitenste huidlaag), waardoor donkere vlekjes kunnen ontstaan.

Pigmentvlekken kunnen vrijwel overal voorkomen, maar vooral op de plekken waar je huid in contact komt met uv-straling, zoals je gezicht, hals, decolleté en handen. De grootste boosdoener van pigmentvlekken is dan ook de zon, omdat je huid bij contact met uv-stralen volop pigmentcellen aanmaakt om zichzelf te beschermen.

Er zijn heel wat dingen die je kunt doen om pigmentvlekjes te vervagen en ze minder te laten opvallen. Hoe goed het helpt, hangt af van de diepte van de pigmentvlekken en hoe lang de pigmentvlekken er al zitten.  Recente pigmentvlekken zijn gemakkelijker te verminderen dan pigmentvlekken die er al jaren zitten.

De beste tips ter vermindering van pigmentvlekken:

Pigmentvlekken kunnen nooit meer helemaal weg gaan helaas, maar er zijn zeker tips waarmee je ze zeker kunt verminderen. Het is dus belangrijk om ze zo goed mogelijk te voorkomen. Maar als je ze dan toch hebt dan leest je hieronder tips die je kunt meenemen om ze te verminderen:

  • Met een zonbescherming voorkom je de vorming van nieuw pigment en verergering van bestaand pigment. Gebruik heel het jaar door minstens een SPF30 die beschermt tegen uva en uvb stralen. Dit doe je door een dagcreme met SPF te gebruiken of een zonnebrand over je dagcreme aan te brengen.
  • Kies voor de juiste ingrediënten in je dagelijkse huidverzorging. Vitamine C is een van de krachtigste ingrediënten als het gaat om het verminderen van  pigmentvlekken. Het is een anti-oxidant, waardoor de huid de strijd aangaat tegen vrije radicalen. 
  • Scrub minstens 1 -2 keer per week je huid.
  • Vermijd parabenen in je huidverzorging.
  • Vermijd heftige ingrediënten, daardoor beschadigt de huid en een beschadigde huid is ontvankelijker voor pigmentvlekken.
  • Eet veel groente en fruit, dit zorgt ervoor dat vrije radicalen het lichaam verlaten.
  • Spuit geen parfum op je huid als je die dag in de zon gaat.
  • Gebruik Retinol (Ookwel vitamine a genoemd) ’s avonds voor een huid verhelderende werking.
  • Houd een goede huidverzorgingsroutine aan. Wat een goede huidverzorgingroutine is dat lees je hier.

Producten die je huid kunnen helpen in de strijd tegen pigmentvlekken vind je hier!

Stralende Groetjes Sandra van Viva Donna

_______________________________________________________________________

Recente artikelen

 

Hoe voorkom ik pigmentvlekken?

Moet ik het hele jaar door een spf gebruiken?

Welke producten zijn het beste tegen pigmetnvlekken?

Wat kan ik doen tegen pigmentvlekken?

Zijn pigmentvlekken erfelijk?

 

 

 

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »