Terug

Zo voorkom je pigmentvlekken

Zo voorkom je pigmentvlekken

Als je last hebt van pigmentvlekken dan wil je daar natuurlijk vanaf. Pigmentvlekken verwijderen is niet altijd even gemakkelijk. Daarom is voorkomen beter dan genezen zegt met wel!

Maar wellicht heb jij al een hele fijne behandeling tegen pigmentvlekken ondergaan en zijn je pigmentvlekken vermindert of zelfs helemaal weg, super fijn. Nu is het belangrijk om je huid in goede conditie en balans te houden, zodat melasma zo min mogelijk kans krijgt om over te gaan op hyperpigmentatie. In dit hoofdstuk bespreken we hoe je het beste kunt voorkomen dat je nieuwe pigmentvlekken krijgt.

SPF IS EEN MUST TER VOORKOMING VAN PIGMENTVLEKKEN!

Als Schoonheidsspecialiste kan ik het niet vaak genoeg blijven benadrukken, SPF gebruiken is een must. Ook in de winter of als de zon een dag niet schijnt. UV straling komt gewoon door de wolken heen en stimuleert daarmee de aanmaak van melasma. En of dat nou een zonnebrand is die je over je dagverzorging aanbrengt of een dagcrème met een hoge SPF, dat maar helemaal niet uit

Onze producten met SPF vindt je hier

EXFOLIËREN VERMINDERT DONKER PIGMENT

Wanneer je veel dode huidcellen op je huid hebt, lijken je pigmentvlekken nog donkerder. Dit komt door het opstapelen van het pigment in je huid. Wil je het resultaat behouden? Dan is exfoliëren the way to go. Let wel op de keuze van exfoliant wel op je huidtype. Heb je een vette huid dan kun je het beste kiezen voor Salicylzuur. Maar heb je een droge huid? Kies dan voor Glycolzuur.

Wees wel voorzichtig in het gebruik van een exfoliant, want je wilt je huid niet irriteren. Bouw het gebruik op en gebruik geen heftige producten zonder begeleiding, dit kan namelijk juist pigment veroorzaken.

Je vindt onze scrub en exfoliant producten hier

GEBRUIK EEN PIGMENTREMMER

Om bestaande pigmentvlekken te verminderen en nieuw pigment te voorkomen wil je een product gebruiken dat tyrosinase remt.  Producten die pigmentvlekken verminderen vindt je van Decaar Illuminating Die vind je hier

Tips tegen pigmentvlekken

 • Vermijd huidverzorgingsproducten met alcohol, parfum en parabenen. Deze ingrediënten kunnen pigmentvlekken veroorzaken
 • Vermijd grote temperatuursveranderingen, zoals sauna, heet douchen en in een warme auto stappen.
 • Spuit geen parfum op als je die dag de zon in gaat. 
 • Gebruik je een exfoliant, smeer extra goed met SPF!
 • Gebruik een serum met antioxidanten om pigmentaanmaak dagelijks te remmen.
 • Gebruik een nachtcrème met kojiczuur (krachtigste ingrediënten om pigment te remmen).
 • Heb je een wondje op je huid (van acne of een andere huidbeschadiging)? Vermijd de zon! De cellen van je huid in dit gebied zijn nog niet goed beschermd tegen de zon. Pigmentvlekken ontstaan hierdoor makkelijker.
 • Bescherm je huid elke dag met SPF 30+ om pigmentvlekken te voorkomen.
 • Bekijk kritisch je huidverzorgingsproducten. Kies voor effectieve ingrediënten in je huidverzorging. Zorg voor een goede balans aan ingrediënten.
 • Gebruik een serum met niacinamide (vitamine B)
 • Check de bijsluiter van medicijnen en anticonceptie.
 • Neem om de zes weken een gezichtsbehandeling (peeling) om pigmentvlekken te helpen verminderen en nieuwe vlekken te voorkomen.
 • Vraag begeleiding aan een specialist die ervaring heeft met het verminderen van pigmentatie

Wil je iets tegen de pigmentvlekken doen? Lees dan meer over de Decaar Brightening lijn. Deze lijn werkt uitermate goed tegen huidverkleuringen en pigmentvlekken.

 

Heb jij een huidprobleem en wil je een gratis persoonlijk huidadvies & product advies twv €49.50? Klik dan hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box