Terug

Wat doet stress met de huid ?

In dit artikel lees je over wat stress met je huid doet in relatie tot huidveroudering.

Stress & huidveroudering

Stress; we hebben er allemaal wel eens last van. En daar is niets mis mee. Als je er goed mee omgaat en er ook ontspanning tegenover plaatst dan kan het juist positief zijn. Het houdt ons scherp.  Helaas is stress ook een van de oorzaken van huidveroudering. Maar wat doet stress nou precies met onze huid? Wij leggen het je uit!

 

Wat doet stress met de huid?

Je hoort mensen wel eens zeggen dat de huid de spiegel is van de ziel.  Stress kan een factor zijn voor het ontstaan en het verergeren van huidkwaaltjes. De grootste boosdoener is de extra aanmaak van het stress hormonen cortisol en adrenaline.
Verder slapen we ook slechter tijdens stressvolle periodes,  dit zie je vaak direct in de spiegel. Je ogen staan doffer, er ontstaan wallen onder de ogen, je krijgt een futloze blik, futloos haar, breekbare nagels en de huid krijgt een slechtere doorbloeding waardoor het sneller vaal wordt.

Verder kan een gestreste huid ook minder goed vocht vasthouden. Vocht is een van onze bestanddelen van de huid barrière die zorgt voor bescherming van de huid. Maar als de huid barrière niet meer zo goed werkt, krijg je vaak sneller last van een droge en vochtarme huid. Huidproblemen kunnen verergeren. Dit zie je vaak bij bijvoorbeeld acne, psoriasis, eczeem en rosacea.

Verder kan emotionele stress jeuk veroorzaken over het hele lichaam. Soms in combinatie met bultjes en andere huiduitslag.

Als je te lang met stress door blijft lopen kunnen ook de collageen en elastine vezels aangetast worden doordat de huid kwetsbaarder wordt.

 

Hoe kan je huidstress voorkomen?

Ja dat is een lastige vraag. Hierbij is het voorkomen beter dan genezen. Probeer gezond te leven met genoeg rust, ontspanning en slaap. Als je dit in acht houdt kan je vaak ook beter met stress omgaan en krijg je deze klachten veel minder. Denk bij ontspanning aan dagelijks wandelen, mediteren of mindfullness uitvoeren. Mijdt alcohol en te veel aan suikers. En wees een beetje lief voor jezelf.

Wat doet stress met je huid

 

Alle huidverzorging vind je hier

 

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

 

Wil je meer lezen over dit onderwerp? klik dan op de linkjes hieronder!

Tips tegen stress

Wat is huidveroudering en wat kan ik doen tegen huidveroudering?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box