Terug

Deze ingrediënten kunnen pigmentvlekken verminderen

Deze ingrediënten kunnen pigmentvlekken verminderen

Heb jij last van pigmentvlekken? Geen paniek, een pigmentvlek is niet gevaarlijk en geeft ook geen klachten. Wel vinden veel vrouwen het, zeker als het op je gezicht zit, storend en kun je er onzeker van worden. Weet dat je zeker niet de enige bent die er last van heeft van pigmentvlekken. Het verminderen van pigmentvlekken staat namelijk in de top vijf van meest gevraagde behandelingen bij cosmetische artsen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een pigmentvlek te behandelen. In dit hoofdstuk vertel ik je welke ingrediënten je zelf aan je routine kunt toevoegen om pigmentvlekken te verminderen 

De volgende ingrediënten zijn effectief bij de vermindering van pigmentvlekken:

  • VITAMINE C; Vitamine C remt de aanmaak van pigment en maakt bestaand pigment minder zichtbaar.
  • ZOETHOUTWORTEL; Heeft een kalmerende en ontstekingsremmende werking. Daarnaast remt het de vorming van nieuw pigment en egaliseert bestaand pigment.
  • VITAMINE A; Door het gebruik van Vitamine A maken je huidcellen sneller nieuwe gezonde huidcellen aan. Hierdoor verminderen vlekjes die achtergebleven zijn na een huidbeschadiging.
  • VITAMINE B; Zorgt ervoor dat nieuw pigment niet zichtbaar wordt. Het zet als het ware een "stop" teken op de weg die pigment aflegt naar je bovenste huidlaag. Naar mijn mening is vitamine B één van de beste ingrediënten in huidverzorging, aangezien het een echte multitasker is.
  • Niaciamide; is een van de Vitamine B varianten die geweldige resultaten geeft bij het verminderen van pigmentvlekken. Daarnaast is het voor nog veel meer huidproblemen inzetbaar en helpt vitamine B je barrièrefunctie te herstellen. Een belangrijke bijkomstigheid is dat elke huid deze vitamine kan verdragen. Waardoor het voor iedereen toegankelijk is om een product met Niacinamide te gebruiken.
  • TRANEXAMINEZUUR; Onderzoeken tonen aan dat tranexaminezuur de underdog is in het verminderen van pigmentvlekken. De resultaten zijn te gek! Het wordt helaas alleen nog niet veel toegepast in huidverbeterende producten.

Het kan zijn dat je huidverzorgingsproducten al één of meerdere van deze ingrediënten bevatten, maar dat je desondanks toch last hebt van pigmentvlekken. Het gaat er niet alleen om of het ingrediënt in het product zit, maar ook om de hoeveelheid (het percentage). Hoe hoger het ingrediënt op de ingrediëntenlijst staat, hoe meer het product ervan bevat. Staat het ingrediënt helemaal onderaan de lijst? Dan bevat het product een minimale hoeveelheid en is de kans groot dat het weinig voor je huid doet.

Om je te helpen heb ik een tabel gemaakt die meer inzicht geeft in het minimale percentage dat je nodig hebt wil een ingrediënt effectief zijn. Naast het percentage is ook de kwaliteit van het ingrediënt belangrijk.

Huidverzorging gecheckt? Goed bezig! 

Dan is het belangrijk dat je producten de juiste balans aan effectieve ingrediënten bevatten. Je wilt niet teveel van het ene ingrediënt en te weinig van een ander.

Voor elke huidtype, maar nog extra voor een gevoelige huid wil je dat verzorgingsproducten geen irriterende ingrediënten bevatten. In het volgende hoofdstuk vind je een lijst die je helpt irriterende stoffen te herkennen, zodat je ze voortaan kunt vermijden.

 

Wil je iets tegen de pigmentvlekken doen? Lees dan meer over de Decaar Brightening lijn. Deze lijn werkt uitermate goed tegen huidverkleuringen en pigmentvlekken.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »