Terug

Welke soorten acne zijn er?

Acné is een huidaandoening die je veel aantreft bij de puber huid in de leeftijd tussen de 13 en 24 jaar. Het is onder te verdelen in verschillende vormen acne . Welke vormen er zijn en wat ze inhouden dat lees je hieronder:

Soorten acné

Acné Vulgaris

Dit is eigenlijk de meest voorkomende vorm van acné. Vulgaris betekent in het latijns ook “gewoon’. Het is de gewone acné met een milde vorm van de verschijnselen zoals comedonen en ontstekingen.

Acné Comedonia

Deze vorm van acné heeft vooral comedonen ( ook wel mee-eters genoemd). Door de vele talg ophopingen ziet de huid er hobbelig en onregelmatig uit. Ontstekingen komen bij deze huid nagenoeg niet voor.

Acné Conglobata

Deze ernstige vorm van acné bestaat vaak uit veel grote ontstekingen zoals papels en pustels. Het kan voorkomen op het gezicht maar komt vaker voor op de huid van de rug.

Acné Excoiée de jeunes filles

Deze acne soort komt vaak voor bij jonge meisjes en vrouwen. Als je het vertaald vanuit het frans dan zegt het letterlijk: “Acné opengekrabbeld jonge meisjes”. Meisjes die last hebben van de gewone acne en eigenlijk helemaal geen acné hebben maar onbewust aan de huid gaan krabben waardoor er door bacteriën ontstekingen ontstaan.

Acné Tarda

Deze vorm van acné komt voor bij vrouwen van boven de 25 jaar. Dit is vaak een gevolg van een hormonale stoornis of hormonale wisseling.

Acné rosacea 

Deze vorm van acne kan lijken op acné vulgaris, echter ontbreken hierbij de comedonen (mee-eters) en zien we juist overmatige roodheid, eventueel gesprongen vaatjes, papels en pustels (oppervlakkige bultjes en milde ontstekingen).

 

 

Alle huidverzorging vind je hier

Welke soorten acne zijn er.jpg

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box