Terug

Make-up bij grove poriën

Wat is de beste foundation bij grove poriën?

Heb jij last van grove poriën? Dan is de kans groot dat jij een gecombineerde tot vette huid hebt. Heel vervelend als je daar last van hebt, maar wist je dat je met de juiste make-up en verzorging de conditie van je huid kunt verbeteren, waardoor je grote poriën kunt voorkomen? Wil je direct je poriën kleiner doen lijken, lees dan de volgende tips die wij van Viva Donna voor je hebben.

  • Reinigen; Grove poriën moet je goed reinigen. Juist omdat ze groter zijn is de kans dat ze verstopt raken groter dan bij fijnere poriën! Kies dus voor een gezichtsreiniging die bij jouw huid past en reinig je huid 2x daags goed. Hoe je het beste reinigt dat lees je hier.

  • Verzorging; Sla nooit je gezichtsverzorging over! Het slechtste wat je kan doen is je huid niet hydrateren. Een droge huid gaat namelijk meer talg produceren en dat maakt je poriën juist groter. En zeker als het kouder is, is het belangrijk om altijd een hydraterende verzorging te gebruiken voordat je make-up aanbrengt. Daarbij: je make-up versmelt het mooist met je huid met een goed gehydrateerde huid. Heb jij een erg vette huid? Gebruik dan een iets minder rijke crème die de poriën minder snel verstopt.  

  • Gebruik een Primer; Een primer is sleutel voor een mooie, gladde, egale huid. Er zijn heel goede primers die een soort laagje over je huid leggen waardoor fijne lijntjes, grove poriën en andere oneffenheden minder opvallen. De perfecte basis voor je make-up!  

  • Kies de juiste foundation voor jouw huidtype; Nadat je je primer hebt aangebracht, is je huid klaar voor foundation. De juiste foundation formule kiezen, maakt echt het verschil. Zoek bij voorkeur naar een formule die olie bestrijdende eigenschappen heeft, die vet vrij is en de huid optisch verfijnen. Roomachtige producten zijn hiervoor het meest geschikt, maar test een foundation altijd even op je huid voordat je er een koopt. Een foundation met oplichtende deeltjes kun je beter vermijden, hiermee maak je grove poriën en lijntjes juist meer zichtbaar.  

  • Breng je foundation op de volgende manier aan; Om het mooiste resultaat te krijgen, kun je je foundation het beste aanbrengen met een spons, die je voor je begint een beetje nat maakt en uitknijpt. Breng de foundation aan met een zachte neerwaartse stempelbeweging voor een glad resultaat. Breng jij normaalgesproken foundation aan met je vinger? Geen probleem hoor, doe vooral wat jij het fijnste vindt, maar onderschat het effect van een beautyblender niet.  

  • Wees zuinig met poeder; Poeder kan de boel mooi fixeren, maar kijk uit dat je niet te poeder aanbrengt op je huid, want dat kan oneffenheden – zoals grove poriën – juist meer laten opvallen.  
  • Rijpere huid; Een rijpere huid kan last krijgen van schijn-poriën. Dit zijn poriën die door de verslapping van je huid een soort van uitgerekt zijn. Heb jij die huid? Kies dan als verzorging een goed hydraterende verzorging, maar met een liftend serum eronder zodat de huid iets steviger wordt en de poriën wat minder zichtbaar worden. Of in ieder geval niet erger worden!

Bekijk al onze make-up producten hier en de foundation vind je hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box