Terug

Wat zijn probiotica?

In en op je lichaam zitten een heleboel bacteriën, zowel goed als slechte bacteriën.  De slechte bacteriën zorgen voor kwaaltjes, ziektes, probleempjes en de goede bacteriën helpen je lichaam een handje. Bijvoorbeeld om je eten goed te verteren. Jullie kennen vast wel die reclame van dat kleine flesje (Jacult) dat goed is voor de darmen. Hierin zit probiotica; goede darm bacteriën. De bekendste hiervan zijn de Lactobacillus en de bifidus.

Maar als de balans tussen de goede en slechte bacterien niet ok is dan kan je klachten krijgen, zoals bijvoorbeeld een slechte stoelgang en een vervelende huid. Probiotica helpt hierbij de darmflora en of de huid flora weer te herstellen.

Iedereen heeft wel een antibiotica gekregen. Dit is een paardenmiddel tegen een ziekte die veroorzaakt wordt door slechte bacteriën. De antibiotica zorgt er dan voor dat alle bacteriën gedood worden. Je wordt hierdoor weer sneller beter, want het dood alle bacteriën in je lichaam, maar ook de goede. Hierdoor kan je last krijgen van je darmen. Als je tijdens de antibiotica een probiotica product gebruikt (Jacult of capsules) dan herstellen de goede bacteriën zich weer en zullen de darmklachten snel weer verdwijnen.

Deze probiotica zijn er ook voor huidkwaaltjes. Je vindt ze in producten van zZacht.

 

U vindt ons ook op:

Google BusinessGoogle reviewsTrustpilot reviews,  Twitter, FacebookInstagramBloglovin , Marktplaats

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box