Terug

Wat is acne?

Acne is een van de meest voorkomende huidproblemen ter hele wereld en erg vervelend. Hoewel acne over het algemeen wordt geassocieerd met tieners en de puberteit, is het een feit dat je op elke leeftijd puistjes kunt krijgen.

Acne is eigenlijk niets anders dan een overproductie van talg, een te veel aan dode huidcellen en een slechte huidbacteriën: Propionibacterium acnes

Hormonen spelen er ook een rol in, door een onbalans in de hormonen kan de talg productie gestimuleerd worden en de bacterie zijn gang gaan.  Want deze bacterie is gek op talg.

Je kan acne krijgen in je gezicht maar ook op je lichaamshuid zoals rug, hals, borst,

Wat is acne.jpg

Hoe ontstaat acné?

 • Dode huidcellen klonteren samen aan de opening van het talgkliertje, waardoor de porie afgesloten raakt;
 • Talg en dode huidcellen stapelen zich op onder de afsluiting, er ontstaat een kleine witte mee-eter in de opening van de porie;
 • De uitmonding van de talgklier gaat zich na enige tijd verwijden, er ontstaat een open mee-eter (met een zwarte puntje);
 • De druk loopt op en de talgklierwand scheurt open; keratine en vloeibaar talg komen in de omliggende huid terecht;
 • Hierdoor ontstaat een ontsteking. De bacterie Propionibacterium Acnés die aanwezig is in de talgklier geeft ontstekingsstoffen af, waardoor roodheid en zwelling ontstaat. Enzymen maken vrije vetzuren aan, die zorgen dat de wand van de mee-eter beschadigt.

Kenmerken van acne?

 • Mee-eters, dit zijn ( ookwel comedonen genoemd). Dit zijn verstopte poriën. Je hebt ze als white heads. Dit zijn gesloten verstopte poriën en je hebt de zwarte puntjes in je huid, ookwel blackheads genoemd) . Door de zuurstof uit de lucht kleurt de talg zwart. Je kan de porien uit drukken. Er komt dan een talg wormpje uit de porie. Maar laat dit door een schoonheidsspecialiste doen!
 • Papels, dit zijn de ontstekingen die rood zijn en geen geel kopje hebben.
 • Pustels, dit zijn de ontstekingen met een geel kopje. Deze ontsteking zit dieper.
 • Nodules, dit zijn pijnlijke puisten die onderhuids uitbarsten en een nog grotere ontsteking veroorzaakt.
 • Cystes, dit zijn grote pijnlijke onderhuidse harde ontstekingen. Hierdoor kan litteken weefsel ontstaan.
 • De producten van zZacht helpen de huid sneller en mooier herstellen. Gebruik dus tijdens de acne periode de producten van zZacht. Vooral de zZacht Nanozz helpt erg om de huid te verzachten en te herstellen!

wat is acne?

Alle huidverzorging vind je hier

 

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

 

Meer lezen over dit onderwerp? klik dan op de onderstaande links

Hoe verzorg je acne het beste? 

Huidverbetering van Acne

 

Heb jij een huidprobleem en wil je een gratis persoonlijk huidadvies & product advies twv €49.50? Klik dan hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box