Terug

Hoe zorgt suiker voor huidveroudering?

Huidveroudering, we krijgen er allemaal mee te maken helaas, maar er zijn een aantal oorzaken die huidveroudering versnellen. Een ervan is suiker.

Wat heeft suiker met huidveroudering te maken?

Bijna in alles wat we eten zit suiker toegevoegd. Het is heerlijk en we hebben ook een beetje suiker nodig voor energie, maar te veel aan suiker geeft een snellere huidveroudering.

De huid krijgt last van versuikering, dit wordt ook wel glycatie genoemd.  De Collagene en elastine vezels verharden door de suikers  en er is sprake van verkleving van het bindweefsel in de huid. Bij de glycatie ontstaan A.G.E’s ( advanced glycation Endsproducts) Dat zijn stoffen die bij voorkeur zich hechten aan de collagene en elastine vezels. Hierdoor gaan deze vezels verkleven en kunnen niet meer goed hun werk doen. Het gevolg is dan een minder elastische huid en verminderde stevigheid van de huid. Er ontstaat sneller rimpelvorming en de teint wordt dof.

Wat kan je doen tegen glycatie van de huid?

Het is lastig om alle suikers uit je eten te weren, maar het is wel verstandig om minder suikers te nuttigen. Verder is het verstandig om een anti-age product te gebruiken. Een anti-age product zorgt voor een anti glycatie werking in de huid waardoor de collagene en elastine vezels beter in tact blijven.

Verder is een bindweefselmassage aan te raden. Dit zorgt voor minder verklevingen in de huid. Een bindweefselmassage kan je laten doen door een goede schoonheidsspecialiste, maar er zijn ook apparaatjes die je thuis kan gebruiken om de verklevingen te verminderen. Bijvoorbeeld de Decaar Facemassager.

Gebruik dagelijks een zonbeschermingsfactor bijvoorbeeld een dagcrème met een SPF en als je gaat zonnebaden een zonnebrand.

 

Huidveroudering

 

Alle huidverzorging vind je hier

 

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

 

Wil je meer lezen over dit onderwerp? klik dan op de linkjes hieronder!

Collageen & elastine 

A.G.E. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box