Terug

Wat zijn ouderdomsvlekken en wat kan je er aan doen?

Wat zijn Ouderdomsvlekken?

Ouderdomsvlekken zijn een van de huidverouderingsverschijnselen die je kan krijgen als je huid veroudert. Deze vlekjes zijn goedaardige kleine pigmentvlekjes die vooral voorkomen op de huid die veel blootgesteld is aan de zon zoals het gelaat, handruggen en onderarmen. Meestal ontstaat het pas op latere leeftijd vandaar de naam ouderdomsvlek.

Hoe ontstaan ouderdomsvlekken?

Ouderdomsvlekken worden veroorzaakt voor de zon. De zon beschadigt de melanocyt (dit is de cel die pigment vormt in de huid) en daardoor nemen de melanocyten in aantal toe en produceren ze meer pigment. Ook kunnen melanocyten bij elkaar gaan zitten en in alle gevallen krijg je ouderdomsvlekjes.

Hoe kan je ouderdomsvlekken voorkomen?

Om ouderdomsvlekken te voorkomen moet je je al van jongs af aan goed beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. Je moet verstandig om gaan met de zon. Dus je moet je gezicht dagelijks insmeren met een SPF 30. Ga je zonnebaden dan moet je je een half uur voordat je de zon in gaat insmeren met een zo hoog mogelijke factor. Laat de huid wennen aan de zon en bouw het dus op. Verder is het belangrijk om op tijd weer uit de zon te gaan. Verder kan je beschermende kleding dragen en een hoedje.

Hoe kan je ouderdomsvlekken behandelen?

Helaas is het lastig om reeds ontstane ouderdomsvlekken weg te halen. Dit kan je het beste doen met een schoonheidsspecialiste. Zij kunnen peelings of lasers uitvoeren waardoor ouderdomsvlekken iets verminderen. Maar voorkomen is beter dan genezen!

Je vindt hier alle producten tegen hyperpigmentatie

ouderdomsvlekken

Meer lezen over dit onderwerp? Klik dan op de volgende link:

Wat is melanine?

Wat is hyperpigmentatie?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box