Terug

Wat zijn puistjes en wat doe je er tegen?

Puistjes zijn een van de symptomen van acne. Samen met mee-eters, papels en pustels komen deze voor bij de huidaandoening acne.

Hoe ontstaan puistjes?

De talgklier produceert talg, dit ter bescherming van micro organisme. Maar door invloed van hormonen kunnen talgklieren sneller gaan werken. Denk dan bijvoorbeeld aan de puberteit.  Er komt te veel aan talg in de porie en samen met de dode huidcellen die loslaten van de huid verstopt dit de porie. Hierdoor komt er vanaf de talgklier alleen maar meer talg aan en wordt de mee-eter steeds groter van binnenuit. Als er dan toch micro organismes of wel bacteriën bijkomen kan het gaan ontsteken en dan heb je een puist. Die kan in grootte verschillen.

Een puistje kan er heel divers uitzien. Het kan een rood bobbeltje zijn, maar het kan ook rood zijn met een geel bultje erop. Dit gele bultje bevat pus.

Wat kan je zelf tegen puistjes doen?

  • 2x daags de huid goed reinigen met een zachte cleanser
  • Altijd na reinigen met een lotion
  • Gebruik producten die passen bij jou huidtype
  • Huidverzorging gebruiken met probiotica, die verminderd de slechte bacteriën waardoor je minder snel kans hebt op een ontsteking in de huid. ( bijvoorbeeld zZacht)
  • Scrub de huid 2x per week
  • Laat puistjes verwijderen bij de schoonheidsspecialist.
  • Als je een puistje zelf wilt verwijderen doe dit dan met een milia naaldje, prik in het geld bultje en druk met tissues om je vingers zacht aan de zijkant. Doe dit nooit hard want als de huid beschadigt en er komen bacteriën bij dan wordt de puist alleen maar groter.

Bekijk hier  alle Acne producten 

Alle huidverzorging vind je hier

puistjes

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

 

Meer lezen over acne gerelateerde klachten? klik dan op de onderstaande links

acne / puistjes / mee-eters / Milia / 

 

Heb jij een huidprobleem en wil je een gratis persoonlijk huidadvies & product advies twv €49.50? Klik dan hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »