Terug

Wegwerken van rimpels

Rimpels; we krijgen er vroeg of laat allemaal mee te maken. Het zijn een natuurlijk verschijnsel, dat optreedt bij het ouder worden van de huid. Maar niet iedereen wil rimpels zomaar voor lief nemen. Sommigen kiezen voor rigoureuze maatregelen als botox of een facelift. Gelukkig bestaan er ook minder ingrijpende manieren om rimpels minder opvallend te maken, onder andere door op de juiste manier make-up aan te brengen. We vertellen je er hier alles over hoe jij je rimpels kunt camoufleren met make-up!

Minder rimpels door goede huidverzorging

Natuurlijk moet je huid goed verzorgd zijn, want een niet verzorgde huid vertoont nog sneller rimpels dan een huid die wel goed verzorgd is. Voordat je make-up gaat aanbrengen, maak je de huid goed schoon met een milde reiniging. Het is belangrijk dat de producten die je gebruikt de huid niet uitdrogen, want dit bevordert juist het ontstaan van rimpels. Gebruik vervolgens een serum en dagcrème die tegen huidverzorging werken, om de huid mee te verzorgen. Kies bijvoorbeeld voor een crème met vitamine A. Vitamine A stimuleert namelijk de aanmaak van bindweefsel. Ook producten met hyaluronzuur zijn aanraders. Dit stofje kan vocht beter vasthouden in de huid, waardoor rimpels en fijne lijntjes veel minder zichtbaar worden. Gebruik ook een dagcrème met een SPF erin, dit beschermt de huid tegen zonlicht en zonlicht is de grootste boosdoener als het op huidveroudering aan komt. Daarna kun je aan de slag met rimpels camoufleren met make-up.

Rimpels camoufleren

Naast goede verzorging kan je de rimpeltjes ook goed camoufleren. Doe dit wel op de juiste manier, want anders zie je ze meer dan je zou willen. Start met een camouflage/ concealer om de meest opvallende rimpels te camoufleren. Kies altijd voor een tint, die net een tintje lichter is dan de natuurlijke tint van de huid. Hiermee kun je ideaal de schaduwplekjes op het gezicht verbloemen. Denk ook aan het camoufleren van eventueel donkere kringen onder de ogen voor een nog frissere en jongere uitstraling. Breng vervolgens een goede foundation aan. Het is belangrijk dat je voor een tint kiest die overeenkomt met de natuurlijke kleur van de huid. Breng de foundation gelijkmatig aan. Je kunt beter geen poeder gebruiken om de foundation te fixeren, dit kan de rimpels zichtbaarder maken.

Rimpel corrigerende make-up technieken

Make-up kan prima ingezet worden bij het camoufleren van rimpels. We zullen hier alvast enkele make-up trucs uitlichten, die je meteen kunt toepassen.

  • Blush hoger aanbrengen; Om de aandacht van de rimpels weg te leiden is het een goede tip om de blush net iets hoger op de jukbeenderen aan te brengen dan normaal. Dit geeft namelijk een liftend effect. Gebruik geen opvallende kleuren, maar ga voor een tint die aansluit op de natuurlijke tint van de huid.
  • Liftende oogmake-up; Ook met oogmake-up kun je een liftend effect bereiken door een lichte kleur eyeliner aan te brengen onder en boven het oog. Denk aan kleuren als lichtbruin en beige. Laat het lijntje aan de bovenkant van het oog een paar millimeter naar boven doorlopen voor een liftend effect. Gebruik vervolgens twee tinten oogschaduw: een lichte tint en een iets donkerdere tint. Gebruik geen hele donkere kleuren, want deze zullen de rimpels juist accentueren. Breng de lichte tint aan op de binnenooghoek en de iets donkerdere tint op de buitenooghoek en op het buitenste gedeelte van de arcadeboog met een iets schuine uitloop naar boven. Gebruik donkere mascara alleen boven het oog, waardoor de ogen nog meer worden gelift.

  • Lippenstift, lipliner en gloss; Kies voor een lippenstift met een bijpassend lippotlood. Door rimpels kan de bovenlip wat gaan hangen of dunner worden, gebruik een lippenpotlood om de lippen voller te maken. Zet de lippenpotlood echter wel altijd tegen de natuurlijke lipcontour aan en niet daarbuiten, anders bekom je een heel onnatuurlijk effect. Als je alleen op de onderlip ook nog wat lipgloss aanbrengt, lijken de lippen nog voller. Een lippotlood zorgt er ook voor dat de lipstick of lipgloss niet uitloopt door de fijne rimpeltjes op je lippen.

  • Filler: Gebruik een filler. En dan bedoelen we niet een injectable filler, maar een huidverbeterende filler die je aanbrengt op de rimpeltjes. Een filler bevat ingrediënten die er voor zorgen dat je rimpels minder zichtbaar zijn en bij bijvoorbeeld de lippen de rimpels wat opgevuld worden waardoor de lipstick nog minder uitloopt.

Hier lees je meer over huidveroudering, huidverbetering en het wegwerken van rimpels

Wat kan ik doen tegen huidveroudering

Wanneer ga je met anti age producten beginnen?

Heb jij een huidprobleem en wil je een gratis persoonlijk huidadvies & product advies twv €49.50? Klik dan hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box