Terug

Wat is een melanoom?

We zien het steeds vaker, een raar verdacht plekje op de huid. Alle cellen van ons lichaam delen zich en er hoeft maar 1 celdeling helemaal fout te gaan en dan ontstaat er een kwaadaardig celletje. Dit is een kanker celletje. Als zo’n verkeerde celdeling nou net in een melanine houdende cel (melanocyt) is dan krijg je een melanoom.

Melanine is de natuurlijke bescherming die de huid zelf aanmaakt tegen verbranding. Deze stof zie je in de huid doordat de huid bruin kleurt als je in de zon hebt gezeten. En die stof zit in alle delen van de huid. In een moedervlek zit veel melanocyten bij elkaar en daar kan dus sneller een melanoom ontstaan. Check dus regelmatig of je een verdacht plekje hebt op je huid.  Dit is belangrijk, want als het in een begin stadium wordt ontdekt is de genezing ervan het grootst. Dus wil je huidkanker voorkomen? Smeer dan dagelijks!!

In het verleden letten mensen niet zo op het beschermen tegen de zon. Mensen waren zich niet bewust van de schadelijk invloeden. Ze smeerden daarom niet. Maar dat is wel de reden waarom je nu steeds vaker van die verdachte plekjes tegenkomt op de huid. Dit kan op het hele lichaam voorkomen.

Het aantal gevallen van huidkanker, en ook de sterfte eraan, stijgt schrikbarend. ​Dus check goed. Hoe je dat doet dat lees je hier.

 

Alle huidverzorging vind je hier

Wat is een melanoom

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box