Terug

Hoe verzorg je een huid tijdens bestralingen?

Je huid verzorgen tijdens dat je bestralingen krijgt. Het lijkt misschien onbelangrijke want je hebt heftigere dingen aan je hoofd, maar toch is het belangrijk om tijdens deze periode jezelf een beetje te verwennen en aandacht aan je huid te besteden. Zeker omdat je huid tijdens deze periode anders kan reageren dan normaal.

Wat doet bestraling met je huid?

Bestralingen wordt ook wel Radiotherapie genoemd. Je huid heeft veel te verduren tijden de bestralingen. Ook al gaan de stralingen soms door de huid naar een binnen liggend orgaan. De huid kan soms aanvoelen alsof het een beetje verbrandt is. Het kan jeuken, gloeien, branderig aanvoelen en rood zijn.

Huidverzorging tijdens Bestraling

Omdat de huid veel te verduren heeft tijdens de bestralingen is het belangrijk om de huid goed te verzorgen met een zacht product. Doe dit wel altijd in overleg met de radioloog. Soms zal hij/zij je vragen om tijdens de behandelingsperiode geen producten op de te behandelen plek te gebruiken. Reguliere crèmes bevatten soms metalen en die kunnen het effect van de bestraling schaden. Verder wordt de huid ook vaak afgetekend en door een crème te gebruiken kunnen deze lijnen vervagen en kan de bestraling niet nauwkeurig genoeg uitgevoerd worden.

Bespreek dus met de arts of je mag smeren. Mag je smeren, kies dan voor zachte voedende producten zonder parabenen, siliconen, alcohol, parfum en zeep.  Artsen adviseren soms wel om gezuiverde, PH neutrale en parfum vrije talkpoeder te gebruiken op de huid ( dus geen baby poeder, die is te veel geparfumeerd). Talkpoeder verlicht de jeuk en verkoelt de huid.

Als de bestralingsperiode voorbij is, wordt er geadviseerd om de huid veel en vaak in te smeren met zachte, natuurlijke, hydraterende en kalmerende producten die het herstel van de huid bevorderen.

Uiteraard moet je de huid wel uit de zon houden.

Veel water drinken en gezond eten is ook erg van belang.

Kan mijn huid herstellen na bestralingen?

Je huid herstelt zich na een chemo therapie over het algemeen goed na verloop van tijd. Toch kan het maanden of jaren duren dat de huid weer zijn normale conditie heeft terug gekregen. Droogheid van de huid, een verharde huid, verkleuringen en of andere klachten kunnen voor langere tijd nog een rol blijven spelen.

Blijf daarom extra lief voor je huid door voldoende te drinken, goed te verzorging, verstandig te smeren en gezond te blijven eten. Dit bevordert het herstel van je huid.

Laat je eens verwennen door een schoonheidsspecialiste die gespecialiseerd is in Behandeling voor kankerpatienten.

De producten van zZacht helpen de huid sneller en mooier herstellen. Gebruik dus tijdens deze vervelende periode de producten van zZacht. Vooral de zZacht Nanozz helpt erg om de huid te verzachten en te herstellen!

Alle huidverzorging vind je hier

Huidverzorging tijdens bestraling

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

 

Meer lezen over dit onderwerp? klik dan op de onderstaande links

Links: verzorging tijdens huidkankerhuidverzorging tijden chemotherapie

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »