Terug

Wat doet UV straling voor huidveroudering?

Zon en uv-straling zijn de grootste huidverouderaar die er is. Maar wat gebeurt er in de huid als je te veel zon ziet? We leggen het je allemaal uit.

Wat doet zon met je huid?

Als je lang in de zon zit ( of onder de zonnebank gaat) versnelt de afbraak van collageen en elastine in de huid. De huid neemt dus sneller af in stevigheid en soepelheid. Hierdoor ontstaan er sneller rimpeltjes en verslapping.  Ook kunnen de UV stalen schade veroorzaken aan het DNA van je cellen. DNA is de drager van je erfelijke materiaal en zorgt voor alle processen in de cellen. Sommige van deze beschadigingen kunnen leiden tot huidkanker.

UV straling gaat ook door wolken en glas heen. Dus achter glas moet je ook goed beschermt zijn.

90% van alle huidveroudering is toe te schrijven aan de UV straling. Zonnebrand is dus de beste anti-rimpel crème die er is!

Maar niet alleen zonnebrand is belangrijk tegen de schade  en huidveroudering die de zon kan veroorzaken in je huid. Ook een dagelijkse bescherming is belangrijk. Want ook als je niet gaat zonnebaden, maar bijvoorbeeld naar je werk fietst dan vangt je huid de uv-straling op en dat gaat dag in dag uit zo. Als die straling bij elkaar kan ook huidschade en huidveroudering veroorzaken. Smeer dus iedere dag van ieder seizoen, ongeacht welk weer, een dagcrème met een SPF op je toet! Zo blijft je huid het langste mooi.

Je vindt de beste zonnebrand producten hier en de dagcrèmes met SPF hier.

Huidveroudering

 

Alle huidverzorging vind je hier

 

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

 

Wil je meer lezen over dit onderwerp? klik dan op de linkjes hieronder!

Wat is collageen & elastine?

Wat is huidkanker?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box