Terug

Welke werkstoffen werken effectief tegen huidveroudering?

We krijgen er allemaal mee te maken helaas; Huidveroudering. Maar door je huid goed te verzorgen kan je de veroudering helpen met vervagen en vertragen. Helaas kan je het niet meer ongedaan maken. Ook al beweren sommige merken dat soms. Begin dus op tijd met goede verzorging die past bij jou huid!

Maar welke stoffen kan je nou het beste gebruiken tegen huidveroudering?

Er zijn een heleboel merken die vertellen dat zij het beste product hebben, maar de vraag is vaak of dat ook wel echt zo is. Wij hebben hier een lijstje voor je van ingrediënten die werkelijk iets kunnen bijdragen aan huidverbetering en we vertellen je precies wat ze dan doen.

Antioxidanten

Antioxidanten gaan de vrije radicalen tegen die tijdens het verouderingsproces ontstaan en die zorgen voor de verouderingsverschijnselen. Onder de antioxidanten vallen Vitamine C en E ( worden hieronder nader besproken).

Vitamine A

Vitamine A wordt ook wel Vitamine A zuur of retinol genoemd ( in een bepaalde concentratie). Het is effectief bewezen tegen huidveroudering. Het verwijderd dode huidcellen, vermindert fijne lijntjes en oppervlakkige pigmentvlekken. Het werkt goed bij verstopte poriën, grove huidstructuur en acne. Verder stimuleert het de vochthuishouding van de huid.

Vitamine C

Vitamine C wordt ook wel Ascorbine zuur genoemd. Het is een zeer krachtig anti-oxidant en die neutraliseren vrije radicalen. (Vrije radicalen zijn schadelijke moleculen die vrijkomen bij de huidveroudering en zorgen voor afbraak van cellen en ontstaan van rimpels en huidverslapping.) Vitamine C draagt bij aan cel vernieuwing en aanmaak van collageen, hierdoor verminderen kleine en fijne lijntjes. Ook werkt vitamine c effectief op kleine oppervlakkige pigmentvlekjes. Verder werkt het ontstekingsremmend waardoor het aan te bevelen is bij een behandeling van acne en rosacea. Wel is vitamine c gevoelig voor licht en zuurstof daarom moet het altijd in een lucht en licht dichte verpakking zitten.

Vitamine E

Vitamine E valt ook onder de anti-oxidanten en het beschermt de huid tegen UV straling, uitdroging en andere schadelijke invloeden van buitenaf. Vitamine C en E versterken elkaar. En Vitamine E is ook gevoelig voor licht, dus moet ook in een lucht en lichtdichte verpakking.

Omega 3-vetzuren

Omega 3 vetzuren maken deel uit van de huid barrière en zorgen voor de bescherming ervan. Dit doen ze samen met Cholesterol en ceramiden. Hierdoor blijft de huid beter gehydrateerd en is goed beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Vetzuren zitten in vette vis, lijnzaadolie of andere notenolie en speciale supplementen. Je kan het innemen, maar je kan het ook direct op de huid aanbrengen als de huid erg droog of geïrriteerd is.

Peptiden

Peptiden zijn de bouwstoffen van eiwitten. Ze stimuleren de huid om extra collageen aan te maken. Hierdoor wordt de vorming van rimpels tegen gegaan en blijft de huid mooi glad.

Niaciaminde

Niaciaminde wordt ook wel Vitamine B3 genoemd. Het versterkt de huid barrière, werkt ontstekingsremmend, kalmerend, exfolieert, pakt pigmentvlekjes aan, vermindert zonschade en verbetert de elasticiteit van de huid.

Ceramiden

Ceramiden worden ook wel Lipide genoemd. Dit zijn vetachtige stoffen die de huidcellen bij elkaar houden en de huid beschermen tegen invloeden van buitenaf. Het zijn huideigen stoffen en is daarom super zacht voor de huid. Ze zijn vooral geschikt voor de droge en ouder wordende huid.

Hyaluron of Hyaloronzuur

Hyaluron; of Hyaloronzuur houdt vocht vast in de huid. Hierdoor is de huid beter gehydrateerd en heb je minder snel last van een slappe huid en volume verlies. Hyaluron kan 1000x zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden. Hierdoor helpt het tegen rimpeltjes, geeft de huid volume, behoudt de huid zijn elasticiteit en geeft de huid een egale teint.

 

Huidveroudering

 

Alle huidverzorging vind je hier

 

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

 

Wil je meer lezen over dit onderwerp? klik dan op de linkjes hieronder!

Wat kan ik doen tegen huidveroudering

Wanneer ga je met anti age producten beginnen?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »