Terug

Waar gebruik je een concealer voor?

Een concealer is een van mijn meest favoriete en gebruikte make-up product omdat het zo goed en snel werkt. Wat een concealer is en waar je het voorgebruiken kan dat vertellen we je hier in deze kennisbank!

Wat is een concealer?

Een concealer wordt ook wel camouflage genoemd. Het is een soort foundation-achtige substantie die een betere dekkracht heeft dan een foundation. Het ideale van een concealer is dat je het plaatselijk kunt aanbrengen en dat hoeft niet altijd met een foundation gebruikt te worden. Ik gebruik het zelf dagelijks zonder foundation!

Je hebt een concealer in stick vorm en in vloeibare vorm. Wij prefereren de vloeibare vorm aangezien de stick vaak nogal stroef is en de vloeibare gemakkelijk uit te werken is op de huid. Ook zijn er meerdere kleuren te krijgen van een concealer. Ons advies is om een kleur lichter te nemen dan je huid of je foundation, dan vallen je weg te werken plekjes optisch mooier weg. En kies voor een wat meer perzik achtige tint, dit verfrist je huid wat meer!

Waarvoor gebruik je een concealer?

Met een camouflage kan je plekjes die je niet zo mooi vindt in je gezicht verdoezelen, dus camoufleren.

  • Wallen en kringen: Vaak wordt een camouflage/ concealer gebruikt rondom de ogen gebruikt om de wallen en kringen rondom de ogen te camoufleren.
  • Puistjes: Ook worden puistjes, pukkels en rode vlekjes vaak gecamoufleerd.
  • Rode vlekken; Als je rode plekjes of adertjes in je gezicht hebt dan kan je dat met een groen camouflage verdoezelen. Klopt de groene camouflage in de huid voordat je de foundation gaat aanbrengen.

 

Welke kleur foundation past het beste bij mijn huid

Hoe breng je een concealer aan

 

Bekijk al onze make-up producten en de concealers 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box