Terug

Wat gebeurt er bij huidveroudering in de huid?

Huidveroudering; Iedereen krijgt last van huidveroudering, maar wat gebeurt er nou precies in de huid als de huid op de natuurlijke manier verouderd?

Wat gebeurt er bij huidveroudering in de huid?

Vanaf een jaar of twintig verandert de huid langzaam van structuur en samenstelling. De opperhuid wordt dunner en de dikte van de cel lagen neemt af. Doordat de huid barrière minder goed werkt, is de oudere huid kwetsbaarder voor invloeden van buitenaf.

In de lederhuid neemt de kwaliteit van collageen en elastine af. Ook wordt er minder geproduceerd. Collageen zorgt voor stevigheid in de huid. Het verlies van collageen zorgt er voor dat de huid verslapt en dat er rimpels ontstaan. Door vermindering en verbrokkeling van Elastine vezels verliest de huid ook zijn elasticiteit. Daardoor herstelt de huid qua souplesse niet meer.

Verder neemt de hoeveelheid Hyaluronzuur af in de huid. Doordat de huid barrière minder goed werkt, samen met het afnemen van de hyaluron, kan er gemakkelijker vocht verdampen. Daardoor wordt de huid vochtarm en krijg je last van crackelee lijntjes in de huid.

En als laatste neemt de talgproductie van de huid af. Talg in ook een van de beschermende stoffen van de huid barrière net als vocht.

Door afname van collageen, elsatine, hyaluron en talg wordt de huid slapper, stugger, droger en er ontstaan rimpels en plooien.

Gelukkig is er echt nog wel iets te doen aan de natuurlijke huidveroudering! Dat lees je in de volgende blog: Wat kan ik doen tegen huidveroudering

Huidveroudering

 

Alle huidverzorging vind je hier

 

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

 

Wil je meer lezen over dit onderwerp? klik dan op de linkjes hieronder!

Wanneer ga je met anti age producten beginnen?

Wat is collageen & elatine?

Wat is Hyaluron?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »