Terug

Wat kan ik het beste doen en laten bij acne?

Als je last hebt van acne dan wil je daar natuurlijk zelf ook iets aan bijdragen. Er zijn een aantal dingen die je goed zelf kan doen thuis. Je leest het hieronder:

Do’s bij Acne

Goed reinigen is het aller belangrijkste bij acne.

Gebruik altijd een MILDE reiniger. Ook wanneer je geen make-up draagt is het belangrijk om de huid elke avond te reinigen, om de huid vrij te maken van talg, vuiltjes en de toxines van de huid eigen bacteriën. Kies niet voor een agressieve gel- of schuimreiniger, deze droogt de huid uit, waardoor de talgklieren talg gaan overproduceren.

Verzorg je huid goed

Door de huid goed te verzorgen met een (olievrije) crème help je de huid beschermen. Wanneer je niet smeert, droog je de huid uit, waardoor de talgklieren talg gaan overproduceren. Kies voor een olievrij product dat lekker snel intrekt.

Scrub de huid minimaal één keer per week 

Scrubben is belangrijk bij acne. Dode huidcellen zijn namelijk mede veroorzaker van de acne. Gebruik hiervoor een zacht scrub of met een peeling-product zonder korrel. Een korrel in je scrub is voor actieve acné niet geschikt, omdat de korrel de huid bij de ontsteking kapot kan maken.

Verschoon om de dag je kussensloop

Als je last van acné hebt dan is het verstandig om je kussensloop om de dag te verschonen. In de nacht herstelt de huid en koen de afvalstoffen uit de huid, op je kussen.  In je kussensloop broeien veel bacteriën die ontstekingen kunnen veroorzaken. Daarnaast produceert een ontstekingsgevoelige huid vaak ook meer talg en tijdens het slapen zal dit in de kussensloop trekken. Gebruik op de eerste dag de ene kant van je kussensloop en de 2e dag draai je het om. Zo heb je minder herbesmetting van bacteriën. Tip: Strijk je kussensloop voor extra doden van bacteriën.

Let een beetje op je voeding

Acné heeft niet alles met voeding te maken, want het wordt veroorzaakt door talg, dode huidcellen en bacteriën, maar  ongezonde voeding (denk aan witmeelproducten, geraffineerde suikers, verzadigd vet, alcohol) kan de darmflora en hormoonbalans verstoren en zorgen voor een slechte afvoer van afvalstoffen. Dit kan resulteren in onzuiverheden in de huid, doordat de afvalstoffen niet via de juiste weg het lichaam verlaten. Het verhelpen van darmproblemen kan zichtbaar acné verbeteren.

Drink voldoende water

Water drinken helpt bij het afvoeren van afvalstoffen.

Maak een afspraak bij een schoonheidsspecialist!

 

Don'ts bij Acné

Laat je huid met rust

Als je puistjes en mee-eters hebt is het belangrijk om je huid zoveel mogelijk met rust te laten. Dep je huid na het wassen voorzichtig droog. Overmatig wassen, wrijven en masseren is onverstandig. Dat irriteert de huid en helpt niet.

Niet uitknijpen, niet peuteren

Knijp je puistjes niet uit en krab of peuter er niet aan. Hierdoor kunnen nieuwe puistjes door herbesmetting van de bacteriën in de puistjes en er kunnen littekentjes door ontstaan. En als je een puistje met een gele kop toch wilt weghalen, gebruik dan een comedonen prikker die steriel is. Prik ermee in het gel kopje en duw zacht met tissues om je vingers aan de zijkant van het puistje. Maar doe dit nooit hard! Alleen open mee-eters kun je eventueel voorzichtig uitdrukken met de zijkant van je vingers. Druk ze niet uit met je nagels. Je kunt open mee-eters ook uitdrukken met een comedonen-drukker (een minilepeltje met een gaatje in het midden). 

Staar je niet blind op je voeding

Vaak wordt gedacht dat er een verband is tussen bepaalde voedingstoffen en acné. Maar het is niet officieel aangetoond dat suikers, chocolade, melkproducten, varkensvlees en vette voeding invloed hebben op acné. Al zal het ook zeker de acné niet verbeteren ;-) Dus een beetje opletten kan geen kwaad, maar probeer het niet te overdrijven.

Blijf uit de zon

Soms wordt te onrechte gedacht dat zonlicht een uitdrogende werking zou hebben tegen acne. Helaas is dit niet zo, wel lijkt het zo omdat de acne minder opvalt wanneer de huid wat bruiner is. Ook een hoogtezon of zonnebank helpt niet. De huid met acne heeft juist kans op pigment vlekjes waar de puistjes zitten. Omdat de huid daar gevoeliger is gaat de huid meer melanine produceren op de plek en kunnen er pigmentvlekken ontstaan. Kijk ook altijd uit dat je niet verbrandt en gebruik een zonnebrandcrème met minimaal factor 15 en het liefste olievrij. 

Alle huidverzorging vind je hier

Do's and Do'nts bij acne.jpg

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

 

Meer lezen over dit onderwerp? klik dan op de onderstaande links

Huidverbeteringsproducten voor Acne 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »