Terug

Zo blijft nagellak het beste zitten

Tegenwoordig is nagels lakken is voor veel vrouwen net een soort bezigheidstherapie. Er gaat namelijk niets boven mooie vers gelakte nagels. Maar oh wee als de nagellak er langzaam af begint te bladderen, dan slaat de stress toe. Het liefst zouden we het er dan zo snel mogelijk allemaal afhalen en weer opnieuw op doen. Een behoorlijk tijdrovend klusje dus. Daarom zetten we hier wat tips op een rij waarmee jouw nagellak er zo lang mogelijk op blijft zitten en jij en je nagels zo lang mogelijk kunnen blijven shinen. Veel lees plezier!

 

Deze nagellak tips zorgen ervoor dat jouw nagellak het langste blijft zitten

 • Remover; Gebruik altijd eerst een nagellak remover om de nagelplaat te reinigen, ook als je geen oude nagellak resten op je nagels hebt zitten. Het ontvet de nagelplaat waardoor de nagellak beter hecht.
 • Azijn: dit kan je ook gebruiken ipv de nagellak remover. Het is voor heel veel dingen goed, en dus ook voor je nagels. Maak van tevoren je nagels schoon met een wattenstaafje en wat azijn. Hierdoor haal je alle bacteriën weg die ervoor kunnen zorgen dat je nagellak niet goed blijft zitten.
 • Primer; Sommige merken nagellak hebben een primer die er voor zorgt dat je nagellak beter hecht op de nagels. Je brengt deze primer vaak aan voordat je de basecoat aanbrengt.
 • Nagels opruwen: Ook kan je de nagels een klein beetje opruwen met een vijl. Maar doe dit uiterst voorzichtig, want als je te veel van de nagelplaat vijlt dan kan je de nagels beschadigen. Kies het liefste voor een glans vijl en gebruik dan alleen de eerst stap!
 • Basecoat; gebruik altijd een basecoat zodra je nagels droog zijn na het schoonmaken. Voor de meesten is dit misschien oud nieuws, maar de basecoat is een van de belangrijkste middelen om je nagellak zo lang mogelijk te laten zitten. En daarnaast beschermt het de nagelplaat tegen verkleuringen.
 • Lak dunne laagjes; less is more. Beter een paar dunne laagjes dan één heel dikke laag. Als je een te dikke laag aanbrengt, kan de vloeistof zich minder goed hechten, waardoor de nagellak er uiteindelijk sneller af zal gaan bladderen. Geduld hebben dus en dunne laagjes aanbrengen tot de lak niet meer doorzichtig is.
 • Goed doorlakken; Zorg bij alle laagjes nagellak die je aanbrengt dat je ze helemaal doorlakt tot over de rand. Hierdoor is je nagel in zijn geheel beter beschermd en zal je nagellak minder snel loslaten. Ook zullen je nagels hierdoor minder snel afbreken of inscheuren. Maar laat wel de nagelriemen vrij van nagellak! Nagellak op de nagelriemen kan beschadigingen geven aan de nagels.
 • Lak zonder bubbeltjes: Het is belangrijk dat er geen luchtbelletjes in je nagellak terechtkomen. Dan hecht de lak minder goed en zal je nagellak sneller gaan bladderen. Gelukkig zijn de luchtbelletjes makkelijk te voorkomen. In plaats van het potje vooraf te schudden, kun je het potje nagellak het beste even tussen je handen rollen.
 • Topcoat: De topcoat zou even vanzelfsprekend moeten zijn als de basecoat, maar helaas is dat nog niet zo bij iedereen. De topcoat beschermt je nagellak namelijk tegen beschadigingen, zoals scheurtjes. Daarnaast zorgt het voor een extra mooie glans.
 • Koud water: Als je nagels volledig zijn opgedroogd hang je ze even onder de koude kraan. Waarom? Door je nagels een koude douche te geven verstijft de nagellak, waardoor deze extra lang blijft zitten.

Wat als de nagellak toch beschadigd is of is gaan bladderen?

Ook al heb je alle tips netjes gevolgd, dan kan je nagellak toch beschadigen of afbladderen. Mocht het zover gekomen zijn, dan zijn er altijd nog een paar handige tips waarmee je deze schoonheidsprobleempjes snel kunt camoufleren. Hieronder vind je de tips;

 • Heb je je nagel gestoten en is er een stukje afgebladderd? Je kunt met een klein beetje nagellakremover en een wattenstaafje de bobbelige deeltjes verwijderen zodat je nagel weer mooi glad is. Vervolgens kun je er een dun laagje overheen lakken. Hier zie je vervolgens bijna niets van!
 • Is je nagel vooral aan de randjes beschadigd? Dan kun je ervoor kiezen je nagels wat op te leuken met bijvoorbeeld een andere kleur. Deze andere kleur breng je alleen aan het randje van je nagel aan. Kies bijvoorbeeld voor een kleur met glitters. Weg afgebladderde randjes, hallo nieuwe look!
 • Ook kan je er voor kiezen om de beschadiging aan te stippen met de kleur lak en dan een laagje topcoat erover heen. Je ziet er dan ook bijna n iets meer van!

Als jij nog andere tips hebt dan zijn ze uiteraard altijd welkom.

 

Zo blijft nagellak het beste zitten

Wil je alle nagellak bekijken die wij verkopen? Bekijk de nagelverzorging

Beste nagellak

Meer over dit onderwerp lezen? bekijk de onderstaande kennisbank artikelen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »