Terug

Wat is Photo-aging en wat heeft dat met de zon te maken?

Photo-aging is een veelgehoorde term maar wat is photo-aging nou eigenlijk? Photo-aging heeft niets te maken met foto’s maar het zijn de huidverschijnselen die ontstaan als gevolg van langdurige blootstelling aan UV-straling.
Houd jij van veel en lang zonnebaden en smeer je je niet altijd even goed in? Dan is de kans groot dat jouw huid zonneschade heeft opgelopen. Veel mensen denken dat je alleen schade kunt oplopen op zonnige dagen maar vergis je hier niet in, ook op donkere (niet zonnige) dagen bereikt UV jouw huid. Het is daarom belangrijk om iedere dag (365 dagen per jaar) jouw huid goed te beschermen.

Verder vallen Glycatie, milieuvervuiling, schade van de straling van mobiele apparaten en stress onder Photo aging.

Photo-aging is de allergrootste veroorzaker van huidveroudering. Deze veroudering uit zich in onder andere rimpels, fijne lijntjes, pigmentatie maar ook in het verlies van elasticiteit van de huid. In de ergste gevallen bestaat er ook kans op huidkanker. 

 

Wat kan je doen tegen Photo aging?

Smeren, smeren en nog eens smeren? Je moet dagelijks een product met een SPF gebruiken, dit beschermt je tegen de schadelijk invloeden van de zon. De gevolgen van photo-aging zijn vaak pas zichtbaar naarmate we wat ouder worden. Start je zo jong mogelijk met optimale zonbescherming dan kun jij huidveroudering zo lang mogelijk uitstellen. En hier kan geen facial of filler tegenop.

Lees ook: photo aging 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »