Terug

Hoe verzorg je een huid tijdens chemotherapie?

Je huid verzorging tijdens dat je chemotherapie krijgt. Het lijkt misschien onbelangrijke want je hebt heftigere dingen aan je hoofd, maar toch is het belangrijk om tijdens deze periode jezelf een beetje te verwennen en aandacht aan je huid te besteden. Zeker omdat je huid tijdens deze periode anders kan reageren dan normaal.

Wat doet Chemotherapie met je huid?

Chemotherapie tast de snel delende en woekerende cellen aan. Ook sommige normale cellen groeien snel zoals huidcellen, haarcellen en slijmvliescellen.

Tijdens chemotherapie worden er minder nieuwe cellen aangemaakt als bij een natuurlijke celdeling. Hierdoor wordt de huid dunner, droger en kwetsbaarder. Je teint kan bijvoorbeeld veranderen, sommige patiënten zien soms wat geel of grijs.

Nagels groeien minder snel, zijn brozer en kunnen soms uitvallen en nagelriemen worden drogen en scheuren gemakkelijker.

Huidverzorging tijdens Chemotherapie

De huid is je grootste orgaan en beschermt je onder andere tegen infecties. Als je huid en je immuunsysteem erg kwetsbaar worden door de chemo dan vormen infecties door een wondje een grotere aandachtspunt. Goede huidverzorging is dus essentieel en is zowel van buitenaf als van binnenuit belangrijk. Help de huid door goed te eten en te drinken, gebruik zachte voedende, hydraterende verzorgingsproducten om de huid soepel en zacht te houden. De huid kan nu minder goed vocht vasthouden daarom is hydrateren in de vorm van drinken en een hydraterende crème erg belangrijk. Vermijdt reguliere producten en stap over op natuurlijke zachte producten.

Het liefste kan je uit de zon blijven tijdens chemotherapie. He huid is veel gevoeliger en reageert daardoor heftiger op UV straling. Uiteraard is het van belang om de huid goed te beschermen met dagelijks een SPF mocht je toch de zon in gaan.

Kan mijn huid herstellen na chemotherapie?

Je huid herstelt zich na een chemo therapie over het algemeen goed na verloop van tijd. Toch kan het maanden of jaren duren dat de huid weer zijn normale conditie heeft terug gekregen. Droogheid van de huid, een verharde huid, verkleuringen en of andere klachten kunnen voor langere tijd nog een rol blijven spelen.

Blijf daarom extra lief voor je huid door voldoende te drinken, goed te verzorging, verstandig te smeren en gezond te blijven eten. Dit bevordert het herstel van je huid

Laat je eens verwennen door een schoonheidsspecialiste die gespecialiseerd is in Behandeling voor kankerpatienten.

De producten van zZacht helpen de huid sneller en mooier herstellen. Gebruik dus tijdens deze vervelende periode de producten van zZacht. Vooral de zZacht Nanozz helpt erg om de huid te verzachten en te herstellen!

 

Alle huidverzorging vind je hier

Hoe verzorg je een huid tijdens chemptherapie

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

 

Meer lezen over dit onderwerp? klik dan op de onderstaande links

Links: verzorging tijdens huidkankerhuidverzorging tijden chemotherapiehuidverzorging tijdens bestralingen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box