Terug

Hoe kan je rimpels het beste voorkomen?

Hoe fijn zou het zijn als er een product was om rimpels te doen verdwijnen, het zou fantastisch zijn. Jammer genoeg is de realiteit dat elke vrouw en natuurlijk ook man in haar leven te maken zal krijgen met rimpels. Toch zijn er bepaalde dingen die je kan doen om de vorming van rimpels te verminderen. Hieronder zullen we je er een aantal hiervan vertellen. Je rimpels gaan er niet van weg maar voorkomen is beter dan genezen natuurlijk.

 

Rimpels voorkomen is beter dan genezen

Zoals we hierboven al vertelde is er geen een product die je van al je rimpels afhelpt of al je rimpels helpt voorkomen. Maar de volgende dingen kunnen je wel een handje helpen om rimpeltjes (en andere huidverouderingsprocessen) te voorkomen.

Bescherm je huid tegen de zon

Zon is de grootste huidverouderaar die er is. Daarom zetten we deze ook als eerste in het rijtje van tips om rimpels te voorkomen. En je voorkomt hier niet alleen rimpels mee, ook voorkom je hiermee huidschade en pigmentvlekken. Huidspecialisten zoals wij, blijven het herhalen: gebruik iedere dag zowel in de zomer als in de winter een dagcrème met een SPF. Daarnaast gebruik je natuurlijk als je in de zomer gaat zonnebaden een zonnecrème om je huid te beschermen tegen de (felle) UV-straling van de zon. Vergeet niet dat je je dan ook om de twee uur opnieuw moet insmeren.


Hydrateren van de huid

Een verzorgend product zoals een serum, dagcrème en of nachtcrème die er voor zorgt dat de huid beter vocht kan vasthouden; de zogenaamde vochtregulerende crèmes, zijn een absolute must-have. Vooral mensen met een droge huid, waar sneller rimpels zullen ontstaan, moeten de huid opnieuw in evenwicht brengen met een van deze producten. Ook een hydraterend masker is heel lekker voor de huid.

Gebruik een goede rimpelverzorging

Een anti-age gezichtsverzorging kan geen wonderen verrichten, maar het kan wel helpen de rimpelvorming te vertragen en vervagen. Gebruik een anti- rimpelcrème die bij huid jouw huid past. Een goede rimpelcrème zorgt voor de hydratatie van de huid en bevat onder meer antioxidanten.
 

Gebruik een Oogcrème

De huid rond de ogen is de huid die als eerste tekenen van huidveroudering gaat vertonen zoals kraaienpootjes en fijne lijntjes. Sneller dan de huid op andere plekken van het gezicht. Dit komt omdat het een zeer dunne en gevoelige huid is en omdat het een beweeglijke zone is. Je oogspieren bewegen 24h per dag, zelfs als je slaapt. Gebruikt voor de oogzone een speciale oogcrème. Dagverzorging is echt niet geschikt voor de huid rondom de ogen. Het kan juist klachten verergeren.

Slaap op je rug

Een goede nachtrust is een eerste stap naar een gezond lichaam in een gezonde geest. Tijdens de nacht krijgt de huid rust en kan het de stress van buitenaf verwerken. Een extra tip: slaap op je rug. Hierdoor lig je niet met je hoofd op het hoofdkussen en krijg je geen vervelende strepen en minder druk en huidverschuiving op de huid. Ook helpt het als je een satijnen kussensloop gebruikt. Er is bewezen dat je hierdoor minder snel rimpeltjes krijgt, de huid beter gehydrateerd blijft en je minder kreukels in je huid hebt als je wakker wordt.

Blijf van je huid af

Door het veelvuldig aanraken van de huid zorg je voor een makkelijkere verspreiding van bacteriën en krijg je makkelijker puistjes. Tracht je huid niet te vaak aan te raken zodat je de huidcellen niet kan beschadigen. Want : hoe meer huidbeschadiging, hoe meer rimpels.

Drink véél water

Naast een hydraterende crème, kan je ook de vochtbalans van de huid op peil houden door voldoende water te drinken. Het belang hiervan wordt vaak onderschat. Het is belangrijk dat je gedurende de dag water blijft drinken. Het heeft geen nut om in een keer 1.5e liter water weg te klokken want daar heeft de huid niet zo heel veel profijt van helaas.

Draag een zonnebril

Als je met je ogen moet knijpen tegen de zon dan trekken je spieren meer samen. Hierdoor ontstaan er ook sneller rimpels. Draag dus altijd een zonnebril of zonnehoed zodat je niet hoeft te knijpen met je ogen tegen een vervelend zonnetje.

Let op je mimiek

Je mimiek is ook heel belangrijk in de vorming van rimpels. Net als bij het knijpen van je ogen tegen de zon is het bij het 'kwaad kijken' hetzelfde verhaal. Hierbij worden de wenkbrauwen gefronst, waardoor er twee rimpels ontstaan tussen beide wenkbrauwen in. Ook dit is een gevoelig stukje huid omdat het dun en beweeglijk is. Veel mensen hebben ook de neiging de fronsen wanneer ze niet kwaad zijn. Hierdoor zullen sneller lijntjes ontstaan. Probeer je gezicht zo veel mogelijk te ontspannen.

Eet gezond

Een gezond voedingspatroon laat ook sporen na op je mentale en fysieke toestand. Dit merk je ook zeker aan je huid. Specifiek voor een gezonde huid is het belangrijk om veel verse groenten en fruit te eten in combinatie met omega 3-vetzuren. Voorbeelden van omega 3-vetzuren zijn walnoten, lijnzaadolie en vis.

Vermijdt suikers

Suikers zijn niet goed voor je, dat weet je wellicht wel. Je hebt wel een klein beetje suikers nodig in je lichaam, maar over het algemeen kan je wel zo goed als zonder. Naast dat je er van kan aankomen is het ook heel slecht voor je huid. Je collagene en elastine vezels; die voor stevigheid en veerkracht zorgen, verharden door suikers en daardoor ontstaan er sneller rimpels en andere huidverouderingsklachten.

Probeer stress te vermijden

Stress is ook heel slecht voor de huid en zorgt ervoor dat er geen 'rustpunt' is waardoor de huid zich niet kan herstellen. Als je je huid mooi wil houden, probeer dan zoveel mogelijk stress te vermijden.

 

Lees hier nog meer over hoe je rimpels kunt voorkomen:

Wat kan ik doen tegen huidveroudering

Wanneer ga je met anti age producten beginnen?

 

Heb jij een huidprobleem en wil je een gratis persoonlijk huidadvies & product advies twv €49.50? Klik dan hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box