Rimpels, ze zijn ons een doorn in het oog. Sommige mensen blijven vrijwel rimpelloos, terwijl andere wel rimpels en diepe lijnen hebben. Onze erfelijke aanleg bepaalt voor een groot deel hoe wij er later uitzien en speelt een rol bij het ontstaan van rimpels. Het is echter zo dat we ook zelf invloed hebben op de toestand van onze huid. Bepalend hierbij zijn vooral een ongezonde levensstijl en voeding, die het ontstaan van rimpels kunnen stimuleren. In deze blog kom je alles te weten over die soms o zo vervelende rimpels en waar je rimpels van krijgt.
Wat zijn rimpels eigenlijk? Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel van huidveroudering. Een rimpel wordt omschreven als een permanente of een tijdelijke vouw in het huidoppervlak. Rimpels ontstaan dus bij huidveroudering, waarbij zowel biologische inwendige factoren als uitwendige factoren een rol spelen.
Onze erfelijke aanleg bepaalt voor een groot deel hoe wij er later uitzien en speelt een rol bij het ontstaan van rimpels. Naarmate je ouder wordt, wordt je huid steeds slapper en ontstaan er rimpels. De huid wordt minder strak omdat er onderhuids minder bindweefsel, collageen en elastine wordt aangemaakt.
De huid wordt hierdoor dunner en tegelijkertijd slapper. Bovendien verdwijnt naarmate de jaren verstrijken ook een gedeelte van de vulling van je huid. Hierdoor verlies je een stukje molligheid en ontstaan er rimpels in je gezicht. Het is echter zo dat we ook zelf invloed hebben op de toestand van onze huid. Bepalend hierbij zijn vooral een ongezonde levensstijl en voeding, die het ontstaan van rimpels kunnen stimuleren.
Als je je huid veelvuldig blootstelt aan de zon of een zonnebank wordt huidveroudering versterkt. In principe krijgt iedereen op een bepaald moment in zijn leven met rimpels te maken. Wanneer dit is heeft vooral met erfelijkheid te maken. Toch zijn er een aantal factoren die rimpelvorming versterken:
Meer lezen over de vorming van rimpels en andere huidverbetering tips?
Sandra helpt je graag!
Neem contact op