Terug

Alles wat je wilt weten over wenkbrauwpoeder

Alles wat je wilt weten over wenkbrauwpoeder

Wat is wenkbrauwpoeder?

Een wenkbrauwpoeder valt onder de wenkbrauw make-up. Wenkbrauwpoeder is een natuurlijke poeder met kleur die de natuurlijke wenkbrauwen inkleuren en  voller maken. Sommige wenkbrauwpoeders zoals Divaderme Wenkbrauwpoeder bevat ook vezels waardoor je nog mooiere en vollere wenkbrauwen krijgt.

Wij zijn dol op wenkbrauwpoeder, want het ziet er veel natuurlijker uit als je de wenkbrauwen aanzet met een wenkbrauwpoeder in plaats van het aan te zetten met een wenkbrauw potlood.
En de vezels die in de wenkbrauwpoeder zitten geven ook direct meer volume aan de wenkbrauwen. De meeste wenkbrauwpoeders zijn watervast, dit betekent dat als je ermee in de regen loopt dat het niet hoort uit te lopen, maar bij mat weer en wrijven kan het wel vervagen.

Wenkbrauwpoeder kopen | Make-up - Viva Donna

Hoe gebruik je wenkbrauwpoeder?

Als een wenkbrauwpoeder in een flesje zit , dan heb je losse wenkbrauwpoeder. Naast losse wenkbrauwpoeder hebt je ook compacte wenkbrauwpoeder. Bij de losse wenkbrauwpoeder zit vaak, net als bij een lipgloss, een soort schuine kwastje waarmee je de wenkbrauwen gemakkelijk kan intekenen. Met de platte kant kan je het dikke gedeelte aan de voorkant van je wenkbrauwen aanzetten en met het spitst stukje kan je het uiteinde van je wenkbrauwen aanzetten.

Bij de compacte wenkbrauwpoeder is er vaak een los penseeltje meegeleverd. Deze wenkbrauwpenseel is gemaakt van smalle stevige haren die schuin aflopen. Je kan met dit kwastje even door de compacte poeder en daarna de wenkbrauwen intekenen.  Zet het kwastje breed op bij de voorkant van je wenkbrauwen ( het brede gedeelte) En maak hem smal bij het achterste gedeelte.

Hoe blijft wenkbrauwpoeder beter zitten?

Als je je wenkbrauwen hebt aangezet met wenkbrauwpoeder, dan hoop je natuurlijk dat het de hele dag goed blijft zitten. Sommige wenkbrauwpoeders zijn waterproof, dus blijven zitten als je in de regen fietst of een baantje trekt in het zwembad. Maar deze zijn niet veeg-proof helaas. Blijf dus in ieder geval van je wenkbrauwen af gedurende de dag.
Soms zit er bij wenkbrauwpoeder ook een soort van gel-achtige substantie bijgeleverd. Deze gel breng je als eerste aan op de huid en de haren van de wenkbrauwen. Hierna breng je de wenkbrauwpoeder aan, zo blijft ook de wenkbrauwpoeder beter zitten.

Ook kan je nog gebruikmaken van een wenkbrauwgel. Deze gel zorgt ervoor dat de wenkbrauwen beter in model blijven, maar het zorgt er ook voor dat de haren, wenkbrauwpoeder en de gel hard wordt en daarmee de poeder insluit. Dus blijft het beter zitten.

Welke kleur wenkbrauwpoeder past het best bij mij?

Wenkbrauwpoeders zijn er in meerdere verschillende kleuren. Je hebt ze van licht bruin tot donkerbruin, van as blond tot zwart en van grijs tot bordeaux rood. Kies de kleur die bij jou huid en haar past en houdt er rekening mee dat een poeder op de huid vaak donkerder overkomt dan je in het doosje of flesje ziet.

Dames die blonde wenkbrauwen hebben raden wij aan om een zo licht mogelijke kleur te kiezen en het dan heel dus aan te brengen. Dit geeft net dat kleine beetje wenkbrauw wat een huid met blond haar mist.

Grijs is een tint die veel mensen mooi staan. Als wij dat advies geven dan schrikken mensen vaak, maar de kleur grijs past zich heel mooi aan, aan je huid en haren van de wenkbrauwen.

Wat is het verschil tussen wenkbrauwpoeder en wenkbrauwpotlood?

Wenkbrauwpoeder en wenkbrauwpotloden vallen beide onder de wenkbrauw make-up. Je gebruikt ze beide om de wenkbrauwen aan te zetten en te kleuren, maar wat is nou precies het verschil? We zullen de verschillen voor je op een rijtje zetten.

Verschillen wenkbrauwpoeder en wenkbrauwpotlood

  • Wenkbrauwpoeder werkt sneller en gemakkelijker dan een wenkbrauwpotlood
  • Wenkbrauwpotlood werkt nauwkeuriger dan wenkbrauwpoeder
  • Wenkbrauwpoeder ziet er natuurlijker uit
  • Wenkbrauwpotlood kan er soms streperig uitzien.
  • Wenkbrauwpoeder bevat vezels waardoor je optisch de wenkbrauwen ook opvult
  • Wenkbrauwpoeder is vaak in meerdere kleuren verkrijgbaar ( soms wel 8 kleuren), wenkbrauwpotloden vaak maar is 2 of 3 verschillende kleuren

Hoe kan je wenkbrauwpoeder het beste aanbrengen?

Wenkbrauwpoeder aanbrengen is niet moeilijk, maar we zullen je toch duidelijk uitleggen hoe je dat het beste kan doen.

Maak je gebruik van wenkbrauwpoeder? Dan kun je de natuurlijke look van wenkbrauwen het beste nabootsen. Wenkbrauwpoeder is ook ideaal om volle wenkbrauwen te creëren. Ideaal als je in het verleden te fanatiek bezig bent geweest met epileren. Of als je om wat voor reden dan ook op deze plek een litteken hebt.

Wenkbrauwpoeder is geschikt om de juiste vorm aan te brengen. Na het aanbrengen kun je het beste een wenkbrauwkam gebruiken om het product goed te verdelen en de vorm te optimaliseren.

Vooral de Divaderme wenkbrauwpoeder is helemaal top aangezien daar ook fijne vezeltjes in zitten die de wenkbrauwen een beetje opvullen. Dus als er iets legere plekjes ontstaan in de wenkbrauwen naar mate je ouder wordt dan kan je ze met deze wenkbrauwpoeder mooi een beetje opvullen en is het plekje minder tot niet meer zichtbaar.

Welke vorm wenkbrauwen past het beste bij mijn gezicht?

Voordat je je wenkbrauwen wilt gaan epileren of wenkbrauw make-up wilt gaan aanbrengen dan is het handig om te weten welke vorm wenkbrauwen er het beste bij jouw gezicht passen.

Wat is de ideale vorm van mijn wenkbrauwen?

De ideale vorm van je wenkbrauwen is eigenlijk het tegenovergestelde van de vorm van je gezicht. Heb je dus een rond gezicht? Dan kan je het beste kiezen voor wat meer hoekige wenkbrauwen. Heb je juist een wat hoekiger gezicht? Kies dan voor afgeronde wenkbrauwen om de vorm van je gezicht te accentueren.

Als je het lastig vindt om je wenkbrauwen in de juiste vorm te epileren, laat dat dan door een wenkbrauwspecialiste doen! Daarna kan je het wel even een beetje bijhouden. Als je twijfelt, haal dan zelf niet te veel haartjes weg, want sommige haartjes komen minder gemakkelijk weer terug of je hebt een kaal plekje of hapje uit je wenkbrauw.

Hieronder zie je een foto van Divaderme wenkbrauwpoeder. Een hele fijne wenkbrauwpoeder die gemakkelijk, secuur en snel aan te brengen is. Deze wenkbrauwpoeder is een van mijn meest verkochten producten ooit. Wil je alle kleuren eens goed bekijken? Klik dan op de foto. 

Divaderme Brow extender Light Blond wenkbrauw poeder - Viva Donna

Wil je alles weten over de wenkbrauwen, hoe je ze in shape brengt, wat de beste producten zijn om te gebruiken? Lees dan deze blog

Welke merken Wenkbrauwpoeder zijn goed?

Natuurlijk heb je heel veel fijne merken wenkbrauwpoeder, maar wij zweren bij de Divaderme producten. Dit is een wenkbrauwpoeder met vezels. Ook ZAO wenkbrauwpoeder is heel fijn in gebruik en natuurlijk van kleur. Dit is een compacte wenkbrauwpoeder. De ZAO wenkbrauwpoeder heb je wellicht gezien bij influencer Marlou Volkerink.

Wenkbrauwpoeder van ZAO, gezien bij Marlou Volkerink

Bekijk  onze make-up producten hier en onze wenkbrauwpoeders hier.

Stralende Groetjes Sandra van Viva Donna.

_________________________________________________________________________

 

Hoe gebruik je wenkbauwpoeder?
Welke kleur wenkbrauwpoeder past bij mij?
Wat is beter wenkbrauwpotlood of poeder?

Wat doet wenkbrauwpoeder?
Hoe doe je wenkbrauw poeder op?
Welke wenkbrauw poeder is goed?
Wat is de mooiste wenkbrauwpoeder?
Welke wenkbrauwpoeder werkt gemakkelijk en snel?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »