Terug

Huidverzorging tijdens de Ramadan

Huidverzorging tijdens de Ramadan

Huidverzorging tijdens de Ramadan

Binnenkort is het weer zover, voor de Islamitische gelovigen start dan de Ramadan. Het is belangrijk om de huid in die tijd goed te verzorgen. Waarom dat is en hoe je dat doet leggen we je hieronder helemaal uit!

Huidverzorging tijdens de Ramadan

Wat is de Ramadan

Ramadan is een Islamitisch proces waarin de mensen een maand vasten van zonsopgang tot zonsondergang.

Het fysieke proces van het vasten herinnert ze aan de godsdienst en maakt ze bewust van hun zelfontplooiing. Het is een tijd van reflectie en bezinning. 

Tijdens de ramadan als het licht is mag je niet:  Eten, drinken, roken en seks. Het is allemaal uit den boze tijdens de vastenmaand. Liegen, schelden, roddelen en vloeken is tijdens de ramadan extra kwalijk. Ook huid verbeterende behandelingen zijn alleen toegestaan als de zon onder is.

De Ramadan wordt afgesloten met het Suikerfeest.

Huidverzorging tijdens de Ramadan;

Tijdens de dagen van de Ramadan is het gebruik van gezichtscreme’s en gezichtsreinigers toegestaan. Het is dus erg belangrijk om de huid goed te hydrateren tijdens deze periode, aangezien er zolang de zon schijnt niet gedronken mag worden. De huid droogt daardoor sneller uit. Je kan je huid dan toch net even een vocht boost geven met hydraterende producten.

Ook het aanbrengen van andere producten zoals henna, make-up en dergelijke is toegestaan. Desalniettemin is het gebruik van make-up niet toegestaan in het geval dat dit schade toebrengt aan het gezicht. Het gebruik van make-up is de vrouw overigens slechts binnenshuis toegestaan.

Ons product advies tijdens de Ramadan

Zorg voor goede hydraterende producten. Wij adviseren goede reinigingsproducten, een goede hydraterende gezichtsverzorging voor overdag en voor 's nachts. En eventueel als aanvulling een gezichtsmasker om de huid even een boost te geven. Vergeet ook niet genoeg te drinken tijdens de Ramadan! Dit is niet alleen fijn voor je energie level, maar ook je huid vindt dat heeeeeel fijn!

De volgende producten zijn super hydraterende en dus ideaal voor tijdens de Ramadan:

Decaar Oxygen producten

Huidklachten tijdens de Ramadan

Wanneer je ziek bent, je niet lekker voelt, moe bent, dan zie je dat zeer snel aan uw gezichtshuid: droge huid, wallen en of  kringen onder je ogen, pukkels, eczeem, blaasjes. enz Tijdens het vasten gaat uw energielevel enorm achteruit, waardoor je al na enkele dagen een grauwe gloed en een vermoeidheid kan zien.

Dit kan jij zelf doen tijdens de Ramadan aan je huid:

Wallen en kringen onder je ogen tijdens  de Ramadan: Doordat je in de nacht eet, heb je minder slaap. Dit tekent zich vaak als eerst rondom de ogen. Gebruik een goede oogcreme. De Decaar Energising Eyecream is heel fijn bij wallen kringen en is heel verfrissend en geeft direct een frissere blik en vermindert wallen en kringen

Decaar Energising oogcreme 20ml

Pukkeltjes tijdens de Ramadan; 

Doordat je  op andere tijden eet en wellicht ook andere dingen eet, is je ritme een beetje weg. je huid kan hierop reageren door het krijgen van pukkeltjes, meeeters en of puistjes. Het alle belangrijkste is om dan een goede reiniging te gebruiken. Maar kies wel voor een zachte reiniging! Reinig je huid minimaal 2x daag met een reiniging en lotion, bijvoorbeeld de Decaar Cleansing gel en de Decaar Ph Lotion. Ik heb daar een leuke voordeelset van! Ook de Decaar Exfolianting scrub mask is heel fijn om tijdens de Ramadan te gebruiken. Het is gemaakt van puur natuurlijke ingrediënten en het is een scrub en gezichtsmasker in een! Het zuivert je huid heel goed.

Doffe en vermoeide huid tijdens de ramadan?

Doordat je overdag niets mag eten en drinken gaat het snel berg afwaarts met je energie. Hierdoor kan je huid zijn glow verliezen en dof en vermoeit eruit gaan zien! Probeer voldoende te drinken en naast je normale huidverzorging ook 2 to 3x per week een scrubbehandeling te doen op je huid! Dit verwijdert de dode huidcellen waardoor de huid van nature een mooiere stralende Glow krijgt!

De Decaar Oxygen scrub is heel fijn als je een doffe vermoeide huid hebt!

Oxygen scrub  50ml

Droge huid tijdens de Ramadan; 

Door je andere eetgewoontjs en energie tekort kan je huid droger gaan aanvoelen. het is heel belangrijk om je huid goed te voeden. Heb jij een droge  huid of zeer droge huid dan is de Decaar Absolute Hydro lijn perfect voor jou! Wil je daar meer over lezen? Decaar producten tegen een droge huid

Decaar producten tegen een droge huid

Ramadan geeft je een extra kans om die acné, Rosacea of gewoon een onzuivere huid te bestrijden, want Ramadan biedt door het vasten heel wat voordelen voor uw huid en lichaam, op voorwaarde dat je hier slim gebruik van maakt!

Wat verandert er tijdens Ramadan? Waar moet ik op letten en vermijden?

Uw spijsvertering komt tijdens het vasten helemaal tot rust, uw lichaam gaat zich volledig ontgiften waardoor een natuurlijk detox effect ontstaat, uw mindset en emoties veranderen en uw eetpatroon verandert uiteraard ook drastisch.

Maak hier dankbaar gebruik van en zorg er voor dat je na zonsondergang toch die ongezonde voeding vermijdt. Het lijkt cliché, maar door tijdens de Ramadan toch nog even extra op uw voeding te gaan letten, bekom je een detox effect die tijdens de rest van het jaar veel moeilijker op deze natuurlijke manier haalbaar is. Uw huidprobleem kan tijdens de Ramadan hierdoor zelfs zeer sterk verminderen of vrijwel volledig verdwijnen!

Dus, voel je je aangesproken als je een onzuivere huid hebt, ernstige acné, rosacea.. dan pakken we dit tijdens Ramadan extra aan door zoveel mogelijk zuivel te vermijden om de talgproductie te ontmoedigen. 

Vermijd dus best kaas of yoghurt en laat dat dagelijkse glas melk met dadels zeker achterwege, want dit maakt het nog erger.. schakel over op havermelk, amandelmelk of sojamelk. Kaas kan je vervangen door humus of een plakje kipfilet.. 

Ook brood met gluten laat je best liggen, zowel bij sohor als bij iftar. Door de gluten in het brood bevorder je nl. heel erg ontstekingen.

Wat mag ik dan wel eten horen we u al denken! Kies bv. voor bananenbrood, een makkelijk recept zonder gluten of andere nadelige stoffen voor uw huid, of speltcrackers, maiscrackers waar je bij sohor de humus of een plakje kipfilet oplegt.

Suikers.. vermijd suikers! Heel verleidelijk, vooral die frisdranken met iftar! We raden u écht aan om gesuikerde dranken zoveel mogelijk te vermijden. Vervang die frisdrank door bv. een smoothie. Suiker is naast zuivel en brood de derde boosdoener die je absoluut moet trachten vermijden! Bijkomend pluspuntje is dat u uw gewicht beter onder controle hebt, maar ook uw algemene gezondheid gaat er zienderogen op vooruit, denk aan uw darmen.

Dus vermijd zoveel mogelijk zuivel, brood (gluten) en suikers!

Enorme daling van vochtgehalte en energiegehalte tijdens Ramadan

Uw huid gaat echter ook achteruit op 2 heel belangrijke punten tijdens de maand Ramadan: het vocht - en energiegehalte daalt enorm.

Uw lichaam haalt energie uit het voedsel dat je eet, nodig om uw spieren en essentiële organen zoals hart, lever, longen, nieren.. van de nodige stoffen te voorzien om gezond te kunnen leven. Uw huid vormt hier echter het laatste wagonnetje van uw energietrein. Uw huid is weliswaar uw grootste orgaan, maar in essentie ook het minst belangrijke. Wanneer je ziek bent, je niet lekker voelt, moe bent.. dan zie je dat zeer snel aan uw gezichtshuid: droge wallen, kringen, pukkels, eczeem, blaasjes.

Tijdens het vasten gaat uw energielevel enorm achteruit, waardoor je al na enkele dagen een grauwe gloed en een vermoeidheid kan zien. Dit kan je zeker al verhelpen door één tot twee keer per week uw gelaat te boosten door een goed, sterk voedend masker aan te brengen en uw huid een extra goede nachtrust te gunnen. We raden u hierbij vooral het nieuwe Decaar Oxygenmasker aan!

Ook het sterk minderende vochtgehalte brengt grote schade toe aan uw huid. Het belangrijkste om dit te verhelpen is natuurlijk drinken drinken drinken, wat echter overdag niet kan tijdens de Ramadanperiode en 's nachts heb je ook die rust nodig waardoor het helemaal niet vanzelfsprekend is om uw vochtgehalte terug aan te zuiveren. Uw huid zal enorm droog aanvoelen. Hier zijn enkele zeer goede producten op de markt die zorgen voor een heel sterk hydraterende, vochtinbrengende boost zoals bv. de Decaar Oxygengel samen met de Decaar Hydro 24u

Als je minimaal een uur voor de wassing uw gezicht met producten zoals van Image Skincare, Mesoestetic of Juliette Armand insmeert, dan zit je goed. Want deze producten trekken binnen het halfuur volledig in uw huid en zit het in die onderhuid, daar waar het nodig is, en dan hoef je natuurlijk niet na iedere wassing terug product aan te brengen. Misschien juist nog wat I-conceal om hier en daar wat te bedekken.

Mag je make-up gebruiken tijdens de Ramadan?

Ja hoor tijdens de Ramadan mogen vrouwen ook gebruik maken van henna en make-up. Maar make-up is echter niet toegestaan als dit schade toebrengt aan de huid.

Als u bedoeld dat een vrouw haar opmaakt (make-up, haren etc etc) dan is dit ten alle tijden buitenshuis niet toegestaan. Het is niet toegestaan voor een vrouw om met make-up de deur uit te gaan. Het maakt niet uit of ze wel of niet getrouwd is. Is zij getrouwd dan is het dragen van make-up toegestaan indien ze dit met de intentie doet haar aantrekkelijker te maken voor haar man en het mag dan alleen in haar huis in het bijzijn van haar man.

Make-up (zoals Kohl. blush, foundation etc.) verbreken het vasten niet in de Ramadan.

Wat mag niet qua make-up en huidverzorging tijdens de Ramadan?

Je mag de huid niet beschadigen met huidverzorging en of make-up. Een peeling mag dus niet tijdens de Ramadan en een Laser behandeling ook niet. Maar verzorging zoals reiniging, dagcreme, maskers, gezichtsscrub en make-up mag uiteraard wel.  Als je twijfelt of iets wel of niet mag, overleg dan met Familie. Er is altijd wel iemand die weet of iets mogelijk is of niet!

Actie tijdens de Ramadan

Tijdens de Ramadan krijg je 10% extra korting op de Decaar en Ericson Laboratoire producten. Gebruik de code: #Ramadan

Ik wens iedereen die mee doet aan de Ramadan, een gezegende Ramadan en ondanks deze gekke tijden, hoop ik dat iedereen een gezellig Suikerfeest viert! 

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen? Stuur me gerust een berichtje naar [email protected]! Ik help je graag!

Stralende Groetjes Sandra van Viva Donna

 

Ramadan huidverzorging, make-up | Viva Donna

Als eerste op de hoogte zijn van nieuwe producten en acties?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang direct een kortingscode!

 

Recente artikelen

 

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box