Terug

De beste slaaphouding voor je huid

De beste slaaphouding voor je huid

De beste manier van slapen voor je huid

Slaap is een van de belangrijkste voorwaarden voor een mooie huid. Maar ook  je slaappositie kan effect heeft op je huidconditie? De ene slaaphouding zorgt er namelijk sneller dan de ander voor dat je huid veroudert. Wij vertellen je er alles over!

Slaap manieren en hun uitwerking op je huid.

Ieder mens slaapt anders. De een slaapt rustig, de ander draait veel. De een snurkt en de ander is muisstil. Ook hoe je slaapt is per mens verschillen. Alleen de ene houding is beter voor je huid dan de andere. Hierbij de manieren van slapen met de gevolgen voor de huid.

  • Op je rug slapen; Op je rug slapen is het beste als je je huid wil sparen door een goede slaaphouding. Niet alleen voorkomt het dat je rimpels krijgt omdat er minder frictie ontstaat zolang je huid je kussens niet raakt, ook komt er minder spanning op je huid te staan. Voor een betere huid werkt het zelfs het beste als je een extra kussen onder je hoofd legt om te voorkomen dat er vocht ophoopt tijdens je slaap. Hierdoor krijg je ook minder snel last van dikke ogen. Ben je niet zo’n rugslaper? Investeer dan in een bodykussen om te voorkomen dat je op je zij of buik rolt in je slaap.
  • Op je zij slapen; Alhoewel slapen op je zij het beste is voor als je last hebt van verkoudheid of andere holteklachten, is het niet bepaald de beste houding voor je huid. Je kan er namelijk rimpels van krijgen in je decolleté en natuurlijk op de kant van je gezicht waar je op ligt. Wanneer je je huid tegen je kussen aan beweegt, komt er spanning op je huid te staan, waardoor deze sneller verouderd. Nu zal dat misschien niet gebeuren na een nachtje, maar jarenlang op je zij slapen kan natuurlijk wel een flink effect hebben. Draai je vaak naar je zij in je slaap? Neem dan een zijden of satijnen kussensloop om schuren te voorkomen.
  • Op je buik slapen; Je raadt het waarschijnlijk al: dit is minst goede slaappositie voor je huid. Als je op je buik ligt, duw je je huid wel uren achter elkaar in je kussen. Hierdoor kan je gezicht zwellingen gaan vertonen en krijg je sneller fronslijnen rond je ogen en lippen. Op de lange termijn kan dat leiden tot permanente fijne lijntjes, vooral op je voorhoofd, en gezichtsrimpels. Ook zorgt de druk van je gezicht in je kussen voor gezwollen ogen omdat je hoofd en je hart op dezelfde hoogte liggen, waardoor er meer bloed naar je gezicht zal stromen. Vergeet ook niet dat kussenslopen veel bacteriën en bacillen bevatten, wat ook geen positief effect op je huid heeft als het om oneffenheden en puistjes gaat… Deze houding kan je dus beter vermijden!

Slapen op een satijnen kussensloop

Wist je dat het ook kan helpen als je slaapt op een kussensloop van satijn? Door die kussenslopen heb je minder snel vouwen in je huid, je haar blijft beter zitten, je huid verdampt minder vocht en je huid heeft minder snel last van huid veroudering!

Stralende Groetjes Viva Donna!

 

 

 

 

Recente artikelen

 

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box