Terug

Zo geven jouw wenkbrauwen uitstraling!

Zo geven jouw wenkbrauwen uitstraling!

Zo maak je zelf mooie wenkbrauwen en creëer je uitstraling!

Wenkbrauwen zijn het meest bepalend in je gezicht als het gaat om een sprekende uitstraling! Het is een van de belangrijkste delen van je gezicht en dat wordt nog wel eens onderschat.

Naast dat wij deze webshop hebben, hebben wij ook onze eigen schoonheidssalon. Hierin zien we ook dat wenkbrauwen heel belangrijk zijn. Als we weer iemands wenkbrauwen getransformeerd hebben van een “oerwoud” naar mooie gevormde wenkbrauwen, dan zie je direct wat dat met de wenkbrauwen en met je uitstraling doet! Daarom gaan we jou hier tips geven zodat jij je wenkbrauwen en dus ook jouw uitstraling zelf mooi en heel snel aan kunt passen.

 

Mijn wenkbrauwen en ik!

Wat mijn wenkbrauwen betreft, ben ik best wel een perfectionist. Ik vind het een heerlijk gevoel om de verdwaalde haartjes rondom mijn wenkbrauwen weg te werken en daarna weer mooie, strakke wenkbrauwen te hebben. Ik krijg ook regelmatig de vraag waar ik mijn wenkbrauwen laat doen. Op zo’n moment maak ik van binnen een klein vreugde dansje om vervolgens trots te zeggen dat ik ze zelf bijhoud. Ja ok, ieder natuurlijk zijn vak! Maar jij kan het ook met de volgende wenkbrauwtips van Viva Donna:

Epileren:

Het goed epileren van de wenkbrauwen zou ik in eerste instantie aan je schoonheidsspecialsite overlaten. Aangezien het soms lastig is om een mooie vorm te creëren als het nu nog een “oerwoud” is. Als er eenmaal goed model in zit, dan is het verstandig om 2-3x keer per week de wenkbrauwen even onder de loop te nemen en te kijken of er haartjes buiten de natuurlijke haarlijn vallen. Haal die haartjes weg! Kies wel voor een goede pincet, bijvoorbeeld die van Tweezerman!

Wenkbrauwen intekenen;

Als je je wenkbrauwen gaat tekenen is het verstandig om op de volgende tips te letten

 • Volg de eigen vorm van wenkbrauwen, ga daar niet uiten, dat geeft een heel onnatuurlijke uitstraling
 • Niet te harde lijnen tekenen met een wenkbrauw potlood
 • Gebruik de juiste kleur. Kies niet voor een te warme kleur (wenkbrauwen hebben vaak een koele kleur van zichzelf) 
 • Wij adviseren Divaderme wenkbrauwpoeder of ZAO wenkbrauwpoeder. Wenkbrauwpoeder werkt sneller en is natuurlijker dan een wenkbrauwpotlood!


Wenkbrauwen verven

Wil jij wat langer genieten van gekleurde wenkbrauwen dan is het wellicht verstandig om je wenkbrauwen te laten verven of zelf te verven!

Hoe je dit het gemakkelijkste doet dat lees je hier.

 

 Extra tips voor de perfecte brows

 • Zoals we al eerder vertelde is het belangrijk de natuurlijke vorm van de wenkbrauw te behouden en niet daarbuiten te tekenen met wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder. Volg de eigen vorm van je wenkbrauwen
 • Je wenkbrauwen hebben een eigen vorm en ik ben er persoonlijk van overtuigd dat deze vorm het beste bij jouw gezicht past.
 • Kijk tijdens het intekenen van je wenkbrauwen tussendoor even bewust in de spiegel en neem als het ware een beetje afstand om te zien of de vorm die je hebt getekend nog klopt.
 • Als je een wenkbrauwpotlood gebruikt, probeer dan “echte” haartjes te tekenen. Dit is iets waar je even een handigheidje in moet vinden. Het zal misschien niet gelijk helemaal lukken, maar oefening baart kunst. Probeer de natuurlijke stand van je wenkbrauw haartjes te volgen en bouw het langzaam op. Less is more.
 • Probeer de aanzet van je wenkbrauwen lichter te tekenen dan de rest van je wenkbrauwen. Eigenlijk wil je een soort ombre effect creëren. Als je in de spiegel naar je eigen wenkbrauwen kijkt zie je waarschijnlijk ook dat bij de aanzet de haartjes wat meer zijn verspreid en in het midden/einde van je wenkbrauwen de haartjes langzaam dichter bij elkaar komen en de hoeveelheid haartjes groter wordt.
 • Gebruik wenkbrauwgel. Je wenkbrauwen blijven niet alleen de hele dag mooi op hun plekje zitten, maar zorgen er ook voor dat jij nòg vollere wenkbrauwen krijgt. Twee vliegen in één klap.
 • Wenkbrauwen hoeven niet 100% identiek te zijn. Het maakt ècht niet uit als de ene wenkbrauw een tikkeltje meer afwijkt van de ander. Dit is namelijk bij je natuurlijke wenkbrauwen ook zo.

 

Onze favoriete wenkbrauw producten

Graag willen wij jullie de wenkbrauwproducten laten zien waar wij fan van zijn. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur wat betreft wenkbrauw producten. Wij hebben inmiddels zo’n beetje alles wel geprobeerd om erachter te komen wat fijne producten zijn.

Stralende Groetjes Viva Donna!

 

 

 

Recente artikelen

 

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box