Terug

Nieuw van ZAO: de ECO BOX

Nieuw van ZAO: de ECO BOX

Nieuw van ZAO; de ECOBOX

ZAO is ons make-up merk waarbij de mens en milieu altijd vooropstaan! Daarom hebben ze een super mooi recycle idee bedacht. DE ZAO ECOBOX.  We vertellen je er hieronder alles over!

Wat is de ZAO ECOBOX?

De Zao Eco-box is een inzamel-, recycling- en terugwinningsoplossing voor gebruikte ZAO navullingen, sticks, flessen, tubes en bakjes, volledig ontworpen door Zao. Het heeft de vorm van een kleine kartonnen inzameldoos die bij ons verkrijgbaar is en het garandeert de recycling en terugwinning van de ingezamelde verpakkingen.

Waarom de ZAO ECOBOX?

We gooien eigenlijk zo veel restafval weg en dan kan anders. Om onnodige verpakkingen zoveel mogelijk te beperken zijn onze producten navulbaar en worden deze verkocht in een herbruikbaar stoffen zakje, zonder wegwerpverpakking. Dankzij de ZAO bamboeverpakking heb je dus de mogelijkheid om alleen de navulling van de ZAO producten te vervangen.
Ze hebben zich bij ZAO echter gerealiseerd dat deze navullingen, hoewel ze ontworpen zijn met herbruikbare materialen, door hun kleine formaat als specifiek afval worden beschouwd. Daarom kunnen ze momenteel in geen enkel klassiek recyclagekanaal worden geïntegreerd. Als we ze in de sorteerbak doen, worden ze dus niet herkend in het sorteercentrum en kunnen ze niet worden teruggewonnen.
Bovendien zijn onze ZAO klanten een publiek dat gevoelig is voor milieukwesties en afvalvermindering en dat ons regelmatig vraagt naar de recycleerbaarheid van onze producten nadat ze zijn gebruikt. De Eco-box is dus ook het antwoord op deze groeiende vraag.
Via de Zao Eco-box versterken wij onze wens om onberispelijk te zijn in de kwaliteit van onze producten, vanaf het ontwerp tot het einde van hun levensduur. Als het hergebruik van deze materialen mogelijk is, willen ze van ZAO dat garanderen door een inzameloplossing aan te bieden, met de zekerheid dat ze worden teruggewonnen.

Wat mag er in de ZAO ECOBOX?

Er mag heel veel in de ZAO ECOBOX:

  • De refills van de Mascara’s, Eyeliners, Lip Gloss, Lip Ink en Polish, Lip Care oil, vloeibare Lippenbalsem, vloeibare Eye Primer, Light Touch Complexion
  • Stick refills voor de Lippenstiften, Lip balsem, Lip scrub en de Concealers
  • Capsule refills van de Mineral silk
  • Tubes van de Soie de teint fluid foundation, Prim Light, Prim Hydra, BB cream
  • Cups van de compact Blush, Oogschaduw, Compact poeders, Cooked-powder, Shine-up poeder, Compact foundations
  • De katoenen en bamboe zakjes die om de producten zitten en de lege bamboeverpakkingen!

De lege ZAO verpakkingen hoeven niet schoon te zijn. Zelfs als ze vuil zijn worden ze gerecycled.

De katoenen en bamboe zakjes die om de producten zitten en de lege bamboeverpakkingen moeten wel in een enveloppe of papieren zakje zodat ze niet vies worden door de gebruikte refills.

ZAO ecobox

Hoe gaan wij te werk met onze ZAO ECOBOX?

  • Stuur de lege verpakkingen op; Retourneer je gebruikte Zao verpakkingen die hier boven vernoemd zijn naar het volgende adres: Viva Donna – Wateringseweg 107 – 2685sw Poeldijk.
  • Kortingscode: Als je ons je oude verpakkingen stuurt om te recyclen, dan krijg je van ons een kortingscode zodat je de volgende bestelling zonder verzendkosten kan bestellen!
  • Volle ZAO ECOBOX: Wij sturen de volle ecobox naar ZAO. De inhoud wordt gesorteerd en de betreffende materialen worden gesepareerd. In totaal zijn ze in staat om tot 10 categorieën van materialen te sorteren, variërend van verschillende soorten kunststof tot papier, karton, textiel of metalen. De gesorteerde materialen worden vervolgens gewogen. Zodra het gewicht bereikt is dat nodig is voor de verwerking (het gewicht varieert per categorie), worden de materialen toevertrouwd aan professionals: plastic bewerkers, plastische kunstenaars, metallurgen, materiaalverwerkers en kunnen ze een tweede leven krijgen. Door te zorgen voor een voorafgaande sortering kunnen ze werken met gespecialiseerde vakmensen voor elk van de materialen en zo meer zicht krijgen op de bijbehorende terugwinningssector.
  • Wij zijn heel blij met jullie en ZAO ook! Als consumenten zijn jouw steun en deelname aan dit ecologisch verantwoorde project van fundamenteel belang. Wij rekenen er dan ook op dat je je gebruikte refills, sticks, flacons, tubes en cups in de ZAO Eco-box deponeert en ZAO zo in staat stelt ze te recyclen.

    ZAO ECO BOX

Waar staat de ZAO ecobox?

De ZAO ecobox staat bij ons. Dus stuur je oude producten naar ons op af breng ze langs. Je krijgt van ons een kortingscode voor gratis verzending!


Het adres is:

 

Viva Donna ZAO Ecobox

Wateringseweg 107

2685SW Poeldijk

Bedankt voor jullie hulp! 

Stralende Groetjes Sandra van Viva Donna

________________________________________________________________________________

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box