Terug

Vergeet geen handverzorging met al dat handen wassen!

Vergeet geen handverzorging met al dat handen wassen!

We doen het nu zo vaak per dag: Handen wassen. Maar vaak handen wassen geeft droge ruwe en beschadigde handen. Dus smeren, smeren, smeren!

 

Het is het advies van het RIVM: Vaker. langer en grondiger handen wassen! En dat is nodig in deze Corona Crisis tijd helaas. Het is één van de belangrijkste dingen die je zelf kunt doen om verspreiding van het nieuwe corona virus te voorkomen. Maar door het water en de zeep die je gebruikt, en nog maar niet te spreken over al de desinfecterende gels met alcohol, drogen je handen extreem erg uit. Hierdoor kun je last krijgen van een droge huid. Als de huid heel droog wordt, kan er zelfs eczeem ontstaan. Om dit te voorkomen is het belangrijk om nu je huid extra goed te verzorgen.

De natuurlijke bescherming van de huid!

Op de huid bevindt zich een dun laagje vet dat als een soort ‘kit’ tussen de voegen van de dode huidcellen gaat zitten. Dit laagje van vet en huidcellen biedt bescherming tegen schadelijke indringers zoals bacteriën en schimmels. Door verschillende invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld water, alcohol en zeep kan dit vetlaagje echter oplossen. De huid heeft  een aantal uur nodig om zichzelf weer te herstellen. Maar die tijd krijgt de huid niet omdat we zo snel al weer de handen moeten wassen.  Als gevolg hiervan kan de huid zijn eigen vocht niet genoeg vasthouden, de huid droogt uit, gaat uiteindelijk barsten en kan ook gaan jeuken. 

Help de huid beschermen en verzorging!

We moeten de huid nu dus een beetje extra helpen in de verzorging en bescherming. Maar hoe voorkom je nu die droge huid? Hydrateren met een vettige crème of basiscrème na elke wasbeurt is het antwoord. Hierbij geldt over het algemeen: hoe vetter, hoe beter. 

Hydrateer je handen dus na elke keer dat je ze gewassen hebt. Als je een tube of potje naast de zeep zet, kun je het bijna niet vergeten. Ook is het handig om een kleine verpakking mee te nemen, zodat je handen ook onderweg in kunt smeren, mocht je toch nog de deur uitgaan. Verder adviseren wij om de handen goed in te smeren voordat je naar bed gaat. De huid heeft dan de hele nacht de tijd om de crème goed in te laten trekken. En kies voor een Goede handcrème. De merken die wij adviseren die goed zijn vind je hieronder aan de blog!

Neem een extra stapje om je handen goed te verzorgen de komende tijd! Want een gezonde huid heeft een sterke barrièrefunctie tegen invloeden van buitenaf.

Wat moet je niet doen!

Sommige mensen vinden een vettige crème niet prettig aanvoelen en gebruiken daarom bodylotion. Een deel van het vet is hierin vervangen door water, zodat het makkelijker smeert en de huid minder vet aanvoelt. Helpen doet het alleen veel minder! Het water in het product zorgt er namelijk voor dat de huid weer uitdroogt. Zo houd je een vicieuze cyclus in tact. Het beste is dus om te kiezen voor een vettige crème of basiscrème.

Ook moet je niet die hele goedkope handcrèmes van de goedkope merken nemen. Hierin zit vaak ook veel vocht en dat verdampt veel sneller dan de goede handcrème merken! Ze zijn misschien iets duurder, maar ook veel duurzamer en beter voor je huid!

Wij adviseren de volgende producten:

Dus smeren smeren smeren! 

Stralende Groetjes Viva Donna!

 

U vindt ons ook op:
Google BusinessGoogle reviewsTrustpilot reviews,  Twitter, FacebookInstagramBloglovin , Marktplaats

 

Recente artikelen

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box