Terug

Het detoxen naar een natuurlijke deo

Het detoxen naar een natuurlijke deo

Overstappen van een gewone deo naar een natuurlijke deodorant! Wij helpen je er doorheen!

Het overstappen van een gewone deodorant naar een natuurlijke deodorant waar geen aluminium is zit kan lastig zijn. Je lichaam is gewend aan de aluminium en je gaat merken als dat er niet meer in zit. Gelukkig duurt dit maar heel even. Wij noemen dit: Detoxen naar een natuurlijke deodorant!

 

Wat doet aluminium met je lijf?

De kans is groot dat jij al heel lang een deodorant gebruikt. Waarschijnlijk een deodorant met aluminium. Want aluminium is het ingrediënt wat een deodorant zo effectief maakt. Aluminium blokkeert namelijk je zweetklieren, waardoor zweet je lichaam niet uit kan en je huid niet kan bereiken. En geen zweet is geen zweetgeur en geen zweetvlekken. Maar dat vocht moet ergens heen. Dus als je niet zweet uit je oksels dan ga je ergens anders in je lichaam meer zweten.

En heb je je wel eens gerealiseerd dat je bijna je hele leven lang dag in dag uit aluminium op je huid spuit of smeert. Soms meerdere keren per dag. En dat dat al die tijd op en ín je huid ligt tot het moment dat je gaat douchen en meteen daarna weer een verse laag aanbrengt. Het blijft niet alleen op je huid liggen, het wordt ook opgenomen in je lichaam. In je bloedbaan en vandaar naar je organen, waardoor het overal in je lichaam terecht komt. Zweten doe je niet voor niets. Je lichaam gebruikt het om te koelen en om afvalstoffen te lozen. Dat wil je niet blokkeren. En als je dan een anti-perspirant gebruikt in plaats van een gewone deodorant, dan is de hoeveelheid aluminium nog veel hoger.

 

Stop met Aluminium!

Wij adviseren dus: Stop met je aluminium-deo en stap over op een natuurlijke deo. De kans is dan wel aanwezig dat je lichaam gaat ontgiften van alle aluminium. Helaas kan je dat wel gaan merken, je zweet kan tijdelijk even niet zo lekker ruiken. Maar daar moet je doorheen. Denk nou niet: Nou mij niet gezien!! Besef dat het voor jou eigen bestwil en je gezondheid is om af te kikken van de Aluminium! Wij gaan je hierbij helpen.

 

Zo kom je door de Deo detox-periode heen:

Gelukkig zijn er zeker wel manieren om zowel het extra zweten als die zweetgeur onder controle te houden. En dan merk je misschien zelfs helemaal niks van het ontgiften. Hier lees je de tips:

  • Wel de deo zonder aluminium: Het is namelijk niet de natuurlijke deo die je laat stinken, maar de bacteriën op je huid die feesten op alles wat je lichaam uit komt. Een natuurlijke deo stopt niet het zweten, maar doodt wel die bacteriën op je huid, zodat een zweetgeur voorkomen wordt.
  • Poeder DEO: Gebruik een natuurlijke deo die veel poeder bevat. Zoals natriumbicarbonaat, arrowroot of een ander zetmeel en zinkoxide. De poeder absorbeert namelijk je zweet, waardoor je een minder natte oksels hebt.
  • Kleding tip: Draag kleding van natuurlijke stoffen, zoals katoen. Synthetische stoffen ademen namelijk niet, waardoor je zweet niet kan verdampen en nergens naartoe kan.
  • Wassen: Was je oksels extra vaak en liefst met een washandje voor extra scrub-effect. De zweetgeur wordt veroorzaakt door bacteriën op je huid en die was je eraf met een douchegel of bodywash en een washandje.
  • Meerdere keren smeren: Gooi een kleine deo in je tas en smeer een keertje bij overdag. Als je detox-periode voorbij is, is één keertje smeren per dag voldoende voor 24 uur frisheid, maar als je natuurlijke deo nog niet dat optimale effect heeft, kun je gerust een keertje extra smeren.
  • Zweet het eruit: Sweat is better out than in. Ga naar de sauna (wanneer dat weer mag) of ga flink sporten. Of dansen. Zweet het uit je lichaam.
  • Check de ingrediënten lijst: Check of je aluminium-vrije deo geen aluin bevat. Aluin is ook een vorm van aluminium en werkt op dezelfde manier door je zweetklieren te blokkeren. 

Ga door met de natuurlijke deo!

Durf je het aan om te kiezen voor  een natuurlijke deo? Dan heeft Loveli dé deo voor je die je door deze detoxperiode heen helpt: de Loveli deo. De Loveli deo's bevatten namelijk 3 verschillende poeders die niet alleen zweet absorberen, maar vooral ook de bacteriën op je huid neutraliseren: natriumbicarbonaat, zinkoxide en arrowroot.  Natriumbicarbonaat (zuiveringszout) is het ingrediënt dat zo goed werkt tegen geurtjes. Het heeft een hoge pH-waarde waar de geur-veroorzakende bacteriën op je huid niet in kunnen leven. En geen bacteriën, betekent geen geurtjes. 

Durf jij het aan?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box