Terug

Moet je ook je huid reinigen als je geen make-up draagt?

Moet je ook je huid reinigen als je geen make-up draagt?

Wanneer je geen make-up draagt, moet je de huid nog steeds goed reinigen. Lees hier waarom dat zo belangrijk is!

Moet je ook je huid reinigen als je geen make-up gebruikt? Ons antwoord is volmondig JA!!

 

Wanneer je geen make-up draagt, moet je de huid nog steeds goed reinigen. We zien vaak dat nog veel vrouwen denken dat een plens water in het gezicht voldoende is, wanneer ze geen make-up dragen. Maar dat is zeker niet het geval. We leggen je uit waarom niet.


Water alleen maakt niet schoon.

Onze huid herstelt in de nacht, hierbij worden afvalstoffen af naar buiten afgevoerd. Dit blijft op de huid liggen, totdat het wordt schoongemaakt. Daarbij transpireren we en blijft het zout op de huid liggen. Enkel met water afspoelen is niet voldoende, want het talg wat onze huid produceert, is een soort vetlaagje. Probeer maar eens een vette pan schoon te maken met alleen warm water. Net zoals de pan, krijg je de huid met alleen water niet schoon.

En overdag komen er allemaal afvalstoffen op de huid die je in de avond weer van de huid af moet halen! Anders smeer je ze met je nachtcrème weer in de huidWater tast de PH waarde van de huid aan.

Water bevat chloor- en kalkresten en dat tast de PH waarde van de huid aan. Het duurt ongeveer 2 uur voordat de pH-waarde weer gestabiliseerd is. Wanneer je de huid schoonmaakt met een reiniger, zorg je ervoor dat alle onreinheden en ongewenste stoffen van de huid verdwijnen en dat de PH waarde minder uit balans gebracht wordt.Reinigen helpt ook tegen veroudering

Ook wordt het verouderingsproces versneld wanneer je de huid niet reinigt. Als talg, zout, chloor, kalk en dode huidcellen blijven liggen op de huid, wordt de hoornlaag (de buitenste huidlaag) dikker en stugger. Zo wordt de huid steeds minder flexibel en ontstaat er eerder huidveroudering dan normaal. Rimpels, verslapping, lijntjes en andere tekenen van huidveroudering steken eerder de kop op, terwijl dit makkelijk uit te stellen is.
Natuurlijk is het makkelijker om de huid snel te ‘reinigen’ met een plas water of een simpel reinigingsdoekje. Maar daarmee worden niet alle afvalstoffen verwijderd en versnelt het verouderingsproces op den duur.

 

Maak er een ritueel van!

Reinig dus Iedere ochtend en avond je huid met een product dat geschikt is voor jou huid met mijn huidproblemen. Je zal zien dat als je dat als dagelijks ritueel gaat doen dat je huid enorm opknap!

 

Hier vind je de reinigingsproducten; Cleansing milk, lotion, micelair lotion, facewash, reinigingsmousse

 

Succes met jullie reiniging en laat me gerust jullie bevindingen weten op [email protected]

Stralende Groetjes Viva Donna!

 

U vindt ons ook op:
Google BusinessGoogle reviewsTrustpilot reviews,  Twitter, FacebookInstagramBloglovin , Marktplaats

 

Recente artikelen

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box