Terug

Good food good skin

  • Door Famke
  • Monday 30 / 09 / 2019 0
Good food good skin

Goede voeding kan bijdragen aan een mooiere huid. Je leest er hier alles over

Goede voeding kan bijdragen aan een mooiere huid.

 

We weten allemaal wel dat het belangrijk is om goed water te drinken. Die 2 liter water per dag draagt echt bij aan een mooie huid. Maar zou je meer kunnen doen met voeding voor de hydratatie van je huid? Het “verwarming-seizoen” komt er per  slot van rekening aan: een tijd waarin de vochthuishouding van je huid het sowieso zwaarder heeft.
Voor wie meer voor zijn/haar huid wil doen dan alleen die 2 liter water per dag drinken en een goede hydraterende  crème en verzorgingsproducten gebruiken is er gelukkig goed nieuws.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat je wel degelijk voeding bestaat die je huid hydrateert!
Net als dat er voeding is die je huid uitdroogt.
De uitgebreide theorie erachter zal ik jullie besparen, het gaat immers om snelle beauty tips toch?
Tijd om jullie mee te nemen voor wat snelle tips and trics.

Uiteindelijk gaat het om het water. Dat had je waarschijnlijk wel verwacht. Die beruchte 2 liter water per dag drinken is heel belangrijk. Maar…hoe braaf je dat ook doet: er zit meer achter.
Geraffineerde suiker en geraffineerd zout zorgt ervoor dat er water uit de huidcellen getrokken wordt. Dus die kun je beter mijden, want dan heeft die 2 liter water minder effect dan je ervan zou mogen verwachten. Hetzelfde geldt overigens voor alcohol, waarvan algemeen bekend is dat het vocht onttrekt. Over cafeïne zijn de geleerden het nog niet eens en wisselen de meningen. Maar…..wist je dat ongeraffineerd zout juist bijdraagt aan de hydratatie van je huid! Het zorgt ervoor dat je huidcellen het water beter kunnen opnemen. Dit komt door de mineralen en sporenelementen die er nog in zitten. Door een  glas water met daarin een beetje Keltisch of Hymalaya zout te drinken hydrateer je je huid snel en effectief. Geniet overigens wel met mate, want teveel zout -ook ongeraffineerd zout- is niet goed voor je.

Je huid hydrateren is één, maar ervoor zorgen dat je huid het vocht ook kan vasthouden is twee. Hyaluronzuur helpt hierbij. En ook dat vindt je niet alleen in je verzorgingsproducten terug. Bindt je keukenschort maar voor, want echte ouderwetse kippensoep (met vel en bot) is een bron van hyaluronzuur. Overigens zijn er maar weinig bronnen van hyaluronzuur. Maar zoete aardappel en wortel zijn er gelukkig ook twee. Gelukkig kan je lichaam ook hyaluronzuur aanmaken en kun je met bepaalde voedingsmiddelen die productie een handje helpen. Denk bijvoorbeeld aan groene bladgroenten. Deze bevatten zink en magnesium. En ook vitamine C is, net als magnesium, nodig om zelf hyaluronzuur te maken.

Ook ceramiden zorgen ervoor dat het vochtgehalte in je huid toeneemt. Naast dat je ze in bepaalde supplementen kunt vinden, krijg je ze via je voeding binnen via spinazie, eieren en gierst.

En vergeet ook de omega 3 vetzuren niet: deze goede vetten bouwen de beschermende lagen in je huid op. En die zijn net zo belangrijk voor de hydratatie van je huid; voor een goede collageen opbouw en een gezonde talgproductie kun je niet zonder. Dus kom maar op met dat lekkere vette visje! Pas overigens wel op met een teveel aan omega 6 vetzuren, deze kunnen bij een overschot weer bijdragen aan huidproblemen.

 

Ciao bella!
Famke

 

 

U vindt ons ook op:
Google BusinessGoogle reviewsTrustpilot reviews,  Twitter, FacebookInstagramBloglovin , Marktplaats

Recente artikelen

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box