Terug

Kies jij voor gewone lipverzorging of voor natuurlijke?

Kies jij voor gewone lipverzorging of voor natuurlijke?

Door de kou van nu voelen je lippen soms aan als schuurpapier! Wij zijn dol op de natuurlijke lipverzorging. Waar wat is nu eigenlijk het verschil?

Hoe werken de reguliere lipverzorgingsproducten?


Veel lipverzorgingsproducten zijn op basis van minerale olie. (Herkenbaar op de ingrediëntenlijst als  Paraffinum Liquidum). Deze olie sluit de huid af en onttrekt vocht aan de diepere huidlagen. Daardoor heb je eerst wel een prettig gevoel, maar de huid raakt snel uitgedroogd en geïrriteerd. Waardoor je meer gaat smeren en zo in een vicieuze cirkel komt.

Veel lipverzorgingsproducten leggen een filmpje op de huid waardoor het vocht in de huid blijft en invloed van buitenaf minder schadelijk is. Meer niet.

En zo werken de natuurlijke lipverzorginsproducten!

De Natuurlijke lippenbalsems doen meer! Zij bevatten geen van bovenstaande ingrediënten, maar verzorgende werkstoffen! En niet alleen verzorgende planten oliën en sheabutter die beschermen tegen uitdrogen door een dun filmpje te vormen. Maar ook aloë vera dat beschermt tegen uitdrogen omdat het hydrateert. Sommige producten bevatten ook etherische oliën die in de huid dringen en hun herstellende werking uitvoeren. Zoals patchouli (Pogostemon cablin) en rozenhout (Aniba roseadora). Rozenhout gaat ook infecties tegen en dat is gunstig bij een (dreigende) herpesbesmetting die een koortslip kan geven.  Mandarijn olie (Citrus nobilis peel) is een zachte etherische olie die werkt als een moisturizer en een droge huid verzacht. Petit Grain (Citrus aurantium amara leaves) kalmeert een pijnlijk gevoel.  Goudsbloemextract (Calendula officinalis flower extract) is ontstekingsremmend en bevordert het herstel van wondjes. (Kijk voor de volledige lijst van ingrediënten op de verpakkingen.)

Kae Lippen balm

Welke merken natuurlijke lipverzorging verkopen wij?

Nu smeren, smeren, smeren!

Stralende groetjes Viva Donna!

Loveli Lipbalm

 

U vindt ons ook op:
Google BusinessGoogle reviewsTrustpilot reviews,  Twitter, FacebookInstagramBloglovin , Marktplaats

 

Recente artikelen

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box