Terug

Sol de Ibiza zonnebrand als beste getest!

Sol de Ibiza zonnebrand als beste getest!

Het aller belangrijkste wat je moet doen als de zon gaat schijnen is Smeren smeren en nog eens smeren met zonnebrand! Of nou ja, dat zouden we in elk geval moeten doen. Algemeen bekend is dat we van een overdosis zonnestralen kunnen verbranden, en dat dit zich uiteindelijk zelfs kan uitmonden in huidkanker. Maar wist je ook dat de zon zonschade aan kan richten die niet meer weggaat en dat het de grootste huidverouderaar is die die er bestaat?

Sol de Ibiza natuurlijke zonnebrand

Goede zonnebrand

Er is ontzettend veel te koop op gebied van zonnebrandproducten. Wij van Viva Donna houden ons echter alleen bezig met 100% NATUURLIJKE en troep vrije zonnebrandproducten. We hebben zonlicht nodig. Het is nodig om vitamine D aan te maken. Als je iedere dag maar eventjes buiten bent, wordt er al meer dan voldoende aangemaakt. Dan volstaat de verzorging van je huid met een dagcreme met SPF om de huid te beschermen tegen huidveroudering en zonschade. De minuten in de zon zijn voldoende voor de aanmaak van vitalime D. Zo ben je voldoende beschermt tegen schadelijke gevolgen van de zon.

Ben je echter langer buiten ( bijvoorbeeld vakantie, buitenwerk, dagjes uit) dan moet je je insmeren met zonnebrandcrème, je huid vraagt dan om bescherming. Als je gaat zonnen, of je loopt in de volle zon zonder jezelf in te smeren kun je vliegensvlug verbranden. Dit merk je ook niet zo snel. Pas als de huid na een poosje begint te prikken krijg je signalen, maar dan heeft er al een verbranding plaatsgevonden. De huid heeft dan onvoldoende tijd gehad om onder invloed van de zon pigment aan te maken en de huid bescherming te geven.

Smeren dus. Maar …welke? Er zijn inmiddels duizenden soorten en varianten zonnebrandmiddelen. Allen beloven ze optimale bescherming. Er zijn producten die beschermen tegen UVB, en tegen UVB en UVA. Deze laatste, daar moeten we altijd voor kiezen. Want onze huid wordt immers niet alleen beschadigd door UVB, maar ook door UVA.

Zonnebrandproducten op basis van enkel UVB bescherming worden in basis gemaakt van synthetische zonnefilters. Dit zet de straling om in een onschadelijke vorm. Naast het chemische aspect hebben deze chemische zonnefilters nog een groot nadeel, en dat is dat ze vrij onstabiel zijn. Dit vermindert de werking aanzienlijk.

Zonnebrandcrèmes met een UVB en UVA bescherming  zijn in basis gemaakt van titaniumdioxide en zinkoxide. Deze twee mineralen kunnen zowel natuurlijk zijn, als chemisch.  Als we de natuurlijke vorm kiezen (die we tegenkomen in 100%natuurlijke / biologische varianten) ben je goed beschermd en smeer je geen toxische ingrediënten op je huid.

Titaniumdioxide en zinoxide werken als een soort spiegel op de huid die het zonlicht weerkaatsen. Er zijn grote verschillen. In 100% natuurlijke / biologische varianten wordt er namelijk gebruik gemaakt van NATUURLIJKE MINERALE VORMEN. Deze zijn vrij van nano deeltjes. Je moet toch wel een beetje opletten, want er zijn erg veel varianten op de markt die claimen wel natuurlijk te zijn, maar dit maar voor een klein deel zijn, en er bijvoorbeeld wel chemische titaniumdioxide en zinkoxide wordt gebruikt. Als een fabrikant zijn 100% natuurlijke garantie geeft kun je daar ook van uit gaan. Op verpakkingen wordt het soms wel vermeld (bijvoorbeeld “ non-nano uncoated zinkoxide) in de ingrediënten maar dit komt niet zo heel erg vaak voor. Het is daarom wel een puntje waar je op moet letten bij het kopen.

In 2020 hebben ze een nationale zonnebrandtest gehouden. En Sol de Ibiza zonnebrand scoorde op alle punten positief! ( het is nano vrij, vegan en bevat alleen maar natuurlijke zonnefactoren)

Sol de Ibiza zonnebrand is een vrij uniek, natuurlijke zonnebrandmiddel, wat bewijst dat LESS IS MORE zeker een waarheid is!  Ik was er vrijwel direct van onder de indruk. Deze crème, in een schattig en handig blikje, klopt zowel ethisch gezien als inhoudelijk aan alle kanten. Het is ontwikkeld door een zwemmer die op vele stranden niets anders dan chemische zonnebrandmiddelen op handdoeken, strandstoelen en strand-winkels zag. Dat moest anders. En hij bedacht een zeer eenvoudige formule die zijn werking heeft, maar de vele chemische stoffen skipt. De naam SOL DE IBIZA is afgeleid van het strand waar deze man zijn plan maakte om deze meukvrije zonnebrandcrème te ontwikkelen, en ook meteen besloot, dat er echte Aloë Vera vanuit Ibiza in moest.

De crème heeft alles in huis wat het nodig heeft om onze huid goed te beschermen tegen de zon. PUNT. Zo zit er 20% non-nano/ ongecoate zinkoxide in. Verder zuivere kokosolie, veganistische was ( Euphorbia cerifera Vera ) , alôe Vera sap, zonnebloem olie, zoete amandel olie en calendula extract. Alles is 100% natuurlijk gecertificeerd biologisch, en geschikt voor veganisten. Het is vrij van chemische “ nasty’s”.

Alle voordelen van Sol de Ibiza:

Sol de Ibiza is:

  • 100% veilig getest voor zelfs de meest gevoelige huid
  • geschikt voor kinderen
  • oceaan / rif vriendelijk
  • waterbestendig tot 40 minuten na het aanbrengen
  • bevat geen parfums
  • geschikt voor het gehele lichaam, ook het gezicht
  • plasticvrije verpakking, 100% recyclebaar
  • 100% vegan
  • Bevat geen nanoplastics
  • 1% van de opbrengst gaat naar het Ibiza-preservation-foundation

Sol de Ibiza zonnebrand als beste getest!

De zonnebrand is neutraal van geur en kleur. Dit biedt vele voordelen. Veel mensen reageren bijvoorbeeld nogal op parfums in ( natuurlijke ) producten. Voor hen is deze crème dan ook geschikt. Ook kun je de crème voor het gehele gezin gebruiken.

Verder trekt het snel in. Dit voorkomt vette vlekken op kleding. Daarnaast laat het geen vettige waas achter op de huid. Ik ontvang soms vragen over dat de crème niet prettig uitsmeert op de huid. Dit gebeurt inderdaad, als je teveel tegelijk opsmeert. Een dikkere laag aanbrengen is NIET ZINVOL. Wat WEL ZINVOL is , is om je OM DE TWEE UUR opnieuw in te smeren. Dit geeft een ultiemere bescherming dan een dikke laag die ook stroef uitsmeert. Het KWF ( kankerfonds) adviseert, om tenminste een theelepel te gebruiken voor het gezicht en de hals, twee theelepels voor armen en schouders, twee eetlepels voor borst, buik en rug, en twee theelepels voor de benen en voeten. Meer dan deze zeven theelepels voor je gehele ( volwassen) lichaam hoef je niet te smeren. Onthoud ook, dat een natuurlijke minerale filter niet zo “ smooth” uitsmeert als gangbare chemische zonnefilters. Echt pure en natuurlijke zonnefilters zijn nu eenmaal anders samengesteld en zinkoxide is een poeder dus natuurlijk smeert dat wat stroever, zeker wanneer je een hogere SPF factor neemt. 

De zonnebrand van Sol de Ibiza kun je gebruiken voor zowel het gezicht als het gehele lichaam. Het blikje is niet alleen schattig, het is ook functioneel. Zo houdt het blikje zonlicht buiten de deur. Op een warm zandstrand kunnen je zonnebrandmiddelen in de zon aardig opwarmen wat zeker een nadelige invloed heeft op de kwaliteit en werking van de zonnebrandmiddelen. Dit voorkom je bijvoorbeeld door de zonnebrandmiddelen onder je eigen handdoek in het zand te begraven. Zo blijft het meest koel. Verpak je blikje bijvoorbeeld in een papieren zak en begraaf deze onder je handdoek in het zand.  Het blikje is compact waardoor het fijn is mee te nemen in je tas of zelfs in je broekzak.

Sol de Ibiza zonnebrand | vegan zonnebrand

Mijn Sol de Ibiza zonnebrand ervaring

Ik gebruik deze SOL DE IBIZA inmiddels dagelijks en ik word alleen maar enthousiaster. Ik heb last van een lichte zonne-allergie, waardoor is sowieso moet opletten in het zonnetje. Bepaalde zonnebrandmiddelen kunnen mijn huid extra irriteren. Deze crème geeft mij naast een langere duur in de zon geen enkele irritatie. Stiekem mis ik wel een lekker geurtje, maar dat is persoonlijk, ik hou nu eenmaal van een lekker geurtje. Ik vind deze crème meer dan ideaal. Het draagt bij aan een schonere wereld, en dat vind ik persoonlijk ook erg belangrijk.

Sol de Ibizazonnebrand is verkrijgbaar in de volgende producten

Wil je de Sol de Ibiza zonnebrand producten eens rustig bekijken? klik dan hier.

Stralende groetjes Sandra van Viva Donna

 

Foto's: &binky.nl

 

________________________________________________________________________________

 

Recente artikelen

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box