Terug

Tips om je huid extra te beschermen en te herstellen

Tips om je huid extra te beschermen en te herstellen

Tips om je huid extra te beschermen en te herstellen

Je huid heeft een natuurlijke bescherming en een herstel functie. Maar in de tegenwoordige tijd is dat helaas niet altijd voldoende om je huid ook echt goed te beschermen en of te herstellen.  Hoe werkt dat in de huid en hoe kan jij je huid een beetje helpen om het zo goed mogelijk te laten functioneren zodat je er op je aller best uit kan blijven zien.

De Decaar Oxygengel helpt de huid zowel dag als nacht, sneller te herstellen ->

De werking van je huid

Iedere 24u maakt je huid fysische veranderingen door in talgproductie, vochtbalans, Ph waarde en temperatuur. Daardoor verandert er veel in je huid. Het is dus belangrijk om je verzorging daar op aan te passen. Eerst even een korte uitleg hoe je huid overdag en in de nacht werken zodat je begrijpt waarom je je huidverzorging erop moet aanpassen.

De werking van je huid overdag

Overdag zijn onze lichaamscellen ind e bescherm modus. De huid produceert meer talg en verliest minder vocht dan in de nacht. Daardoor is de barrièrefunctie van de huid overdag effectiever dan in de nacht. Dit is nodig om de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoals UV straling, uitlaatgassen en andere factoren waardoor de huid gestrest raakt.

De werking van je huid in de nacht

Wanneer de zon onder gaat komt onze huid in de herstel modus. De huid herstelt de schade die ze overdag heeft opgedaan en geeft de celvernieuwing en herstelprocessen een boost. 's Nachts is de huid warmer dan overdag en heeft ze een zuurdere PH-waarde. Bovendien produceert de huid terwijl je slaapt minder talg dan overdag en verliest de huid meer vocht. Doordat de huid zich niet hoeft te wapenen tegen UV straling en andere schadelijke invloeden van buitenaf, kan je huid even bijkomen en de schade die het overdag heeft opgedaan weer herstellen.

Tips om je huid extra te beschermen en te herstellen

De huid heeft van nature overdag een bescherm modus en in de nacht een herstel modus zoals we je hierboven al vertelde. Maar helaas is dat soms niet helemaal genoeg. Je kan je huid een handje helpen.

  • Extra bescherming met SPF;
  • Extra herstel met een nachtverzorging:
  • Goed slapen: Helaas is het niet voor iedereen weggelegd. maar goed slapen geeft een uitgeruste look bij het opstaan. Je functioneert overdag beter, je hormoonhuishouding is meer in balans, je gaat onregelmatigheden in je bioritme tegen en je voorkomt verstoringen bij je stofwisseling. Kortom je ziet er beter uit en functioneert beter als je goed slaapt. Trend watchers zeggen tegenwoordig dat genoeg ontspannen en goed slapen een van de nieuwe vormen van luxe is.

Stralende Groetjes Sandra van Viva Donna!

________________________________________________________________________

 

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box